Egyéb kategória

3 alapozóbaki, amit minden lány elkövet

Az alapozás – nem meglepő módon – a sminkelés alapja. Érdemes rá különösen odafigyelnünk, hiszen már az alapozó kiválasztásánál is könnyen bakizhatunk. Mutatjuk, mire figyeljetek oda a használata során. 

vous - 2022.01.18.
3 alapozóbaki, amit minden lány elkövet

Ha rendszeresen sminkelitek magatokat, akkor az alapozás valószínűleg már hozzátartozik a reggeli szépségrutinotokhoz. Ennek ellenére könnyen beleeshettek néhány alapvető hibába. A Pure Wow most összegyűjtötte ezeket, valamint azt, hogyan javíthatjátok ki őket. 

#1 hiba: nem megfelelő alapozót választotok a bőrtípusotokhoz

Az alapozó kiválasztásánál egyetlen fontos szabály van: hallgassatok a bőrötökre! Ha ugyanis rosszul választotok, az a bőrötöket nagyon megviselheti.

Zsíros, pattanásos bőr – olajmentes alapozó
Száraz bőr – olyan alapozó, ami egyben hidratálókrém is
Érzékeny bőr – olyan alapozó, ami fényvédőt is tartalmaz

Forrás:
Pexels

#2 hiba: nem megfelelő eszközzel viszitek fel az alapozót

A megfelelő eszköz kiválasztása majdnem olyan fontos, mint a megfelelő alapozó. Ha tehetitek, ne kézzel, hanem ecsettel vagy beautyblenderrel vigyétek fel az alapozót –  ezek segítségével elkerülhetitek, hogy sötét foltok legyenek az arcotokon. Tipp: a minőségi eszközök megérik a befektetést.

beauty blender sminkszivacs

„Lány fülzsír” és „csiszolófej” – megmutattuk a pasiknak a beautyblendert

Ha együtt éltek a párotokkal, bizonyára már ti is belefutottatok olyan párbeszédekbe, kisebb vitákba, hogy „minek annyi sminkcucc?” és „amúgy is mindegyik tök egyfroma!” Nincs ezzel gond… pasik. Na, de mind mondanak a beutyblenderre?

A teljes cikket ITT olvashatjátok!

#3 hiba: az alapozással kezdjük a sminkelést

Oké, lehet, hogy 14 évesen még azt hittük, a sminkelést az alapozással kell kezdeni, de ma már tudjuk, ez NINCS ÍGY. A sminkelést kezdjétek a szemetekkel! Mivel általában a tusvonallal vagy a szemhéjporral babrálunk a legtöbbet, így nem kell félni, hogy az esetleges korrekciók során letöröljük/összekenjük az alapozót. Ha kész vagytok a szemetekkel, akkor jöhet az alapozó.

Címkék: #alapozó #bakik #smink
Ajánlott cikkek