Egyéb kategória

Minden, amit már biztosan tudni a londoni terrortámadásról

Szerda délután támadás történt Londonban a parlament közelében. A terrortámadás következtében öten meghaltak és legalább negyvenen megsérültek.

vous - 2017.03.23.
Minden, amit már biztosan tudni a londoni terrortámadásról

A Westminster-hídon egy autó az emberek közé, majd ezt követően a parlament kerítésének hajtott. Ezután megpróbált bejutni a parlamentbe, ahol megkéselt egy rendőrt. A rendőrség terrortámadásként kezeli a történteket. Öten – köztük a támadó – meghaltak, és legalább negyvenen megsérültek.

A támadó a hídon az emberek közé hajt

Objektum doboz

A parlament közelében az emberek hallották a lövéseket 

Objektum doboz

Mark Rowley, a Scotland Yard terrorelhárításért felelős főparancsnok-helyettese szerda esti sajtótájékoztatóján elmondta: a halálos áldozatok között van egy rendőr, akit a támadó a parlament épületénél megkéselt. Rowley szerint a rendőrség úgy véli, hogy a másik halott a merénylő, akit a parlamentnél járőröző rendőrök lelőttek – írja az MTI.

Objektum doboz

Nagy-Britanniában továbbra is a második legmagasabb készültségi fokozat van érvényben, amely a hivatalos meghatározás szerint súlyos terrorfenyegetettséget jelent, és azt tükrözi, hogy a brit biztonsági szolgálatok megítélése szerint jelentős valószínűséggel lehet számítani terrortámadási kísérletre brit területen.

Objektum doboz

Orbán Viktor miniszterelnök együttérzését fejezte ki Theresa May brit kormányfőnek

Együttérzését fejezte ki Orbán Viktor miniszterelnök a szerdai londoni terrorcselekmény áldozatai hozzátartozóinak abban a levélben, amelyet Theresa May brit kormányfőnek küldött – közölte az MTI-vel csütörtök reggel Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

A levélben a kormányfő azt írta, hogy lesújtva értesült a London központjában történt kegyetlen terroristatámadásról. 

    Ez a szörnyű esemény sem tudja kisebbíteni elszántságunkat arra, hogy szembeszálljunk a terrorral és az erőszakkal

– hangsúlyozta, biztosítva a brit miniszterelnököt, hogy Magyarország ezután is szilárd szövetségese lesz az Egyesült Királyságnak a nemzetközi terrorizmus elleni küzdelemben. A kormányfő minden magyar nevében részvétét fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak.

Imáinkba foglaljuk Nagy-Britannia népét és együttérzünk vele ezekben a nehéz pillanatokban.

– írta Orbán Viktor Theresa Maynek.

Objektum doboz

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Szuperhősök a kertemben: Itt az ideje segíteni nekik!
Világ
Szuperhősök a kertemben: Itt az ideje segíteni nekik!
vous - 2023.03.11.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, milyen fontos a méhek jelenléte a bolygónkon, hiszen ez az egyetlen rovar a világon, ami képes ételt előállítani az ember számára is, ami nem más, mint a jól ismert méz – írja Zsuzsanna, aki a VOUS vendégszerzői felhívására küldte be írását. A következő sorokban Pálfy Zsuzsanna cikkét olvashatjátok.

Otthon

Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
Otthon
Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
vous - 2023.03.16.
A vízhatlan matracvédő megóvja a baba és kisgyermek ágyának a matracát a nemkívánatos foltoktól. De mi a helyzet a nagy méretű ágyakkal? Sok esetben ugyanis együtt alszik a kicsi a szülőkkel vagy hajnalban, ha felébred, bemászik a szülői ágyba. Szerencsére nagy, 180x200 és 200x200 cm-es méretben is elérhető a matracvédő, így nem történik semmi probléma, ha nem ébred fel a gyermek arra, hogy pisilni kell. A szobatisztaságra való szoktatáskor ez előfordul, így jobb felkészülni rá és megelőzni a bajt.