Egyéb kategória

3 őrült dolog, ami akkor történik, ha nem mossátok meg a nyelveteket

Fogat mostok minden étkezés után? Szuper! Fogselymeztek is? Még jobb! Azonban nem árt, ha a nyelveteket is rendszeresen tisztítjátok, ha nem akarjátok, hogy példul fekete szőrök (!) jelenjenek meg rajta...

vous - 2017.03.23.
3 őrült dolog, ami akkor történik, ha nem mossátok meg a nyelveteket

Tudtátok, hogy 700 különböző baktériumfaj él a szánkban? Többek között ezért is fontos a rendszeres fogmosás, fogselymezés, azonban a nyelvünk tisztításáról sem szabad megfelejtkezni. A Women's Health szerint ugyanis a nyelvünk gyakorlatilag egy szivacs, ami csak úgy szívja magába a baktériumokat. Ha nem tisztítjuk rendszeresen, annak olyan őrült következményei lehetnek, amikre nem is gondolnátok!

1. Szőrös nyelv

Nem, ez sajnos nem vicc. Ez az állapot akkor áll elő, ha a nyelvetek sörtécskéit az ételmaradékok vagy például a kávé részecskéi elszínezik, és ez ellen tartósan nem tesztek semmit – tehát nem mossátok meg a fogatokat, nem tisztítjátok a nyelveteket. Ettől a nyelvetek úgy fog kinézni, mintha sötét szőrréteg borítaná. De nyugi, ha megmossátok a fogatokat, és a nyelveteket is átsikáljátok a fogkefével, akkor ez eltűnik.

fog fogak sárgarépa

5 rossz szokás, ami árt a fogaitoknak

Nagyon fontos a fogaink egészsége, de sokszor belecsúszhatunk olyan hibás szokásokba, amik többet rontanak, mint javítanak a helyzeten. Mutatjuk, melyek ezek!

A cikket ITT olvashatjátok el.

2. Rossz szájszag

Nem, a rossz szájszag elűzéséhez nem elég, ha megmossuk a fogainkat, a nyelvünket is át kell sikálni a fogkefével! A baktériumok ugyanis a nyelvünkön is megtelepedhetnek, amik kellemetlen szagot áraszthatnak magukból. Épp ezért fontos, hogy a nyelveteket – az alsó részét is! – sikáljátok át a fogkefétekkel. 

3. Kevésbé érzitek az ízeket

Ha nem tisztítjátok megfelelően a nyelveteket, akkor a baktériumok, az ételmaradékok és az elhalt hámsejtek réteget vonhatnak az ízlelőbimbóitok köré, amitől kevésbé fogjátok markánsnak érezni a különböző ízeket. A megoldás? Egy alapos fog- és nyelvmosás!

Objektum doboz

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.