Egyéb kategória

Meghalt Mohaman, a Happy Gang egyik alapító tagja

Elhunyt Meggyes Roland „Mohaman”, a Happy Gang együttes egyik alapító tagja.

vous - 2017.03.05.
Meghalt Mohaman, a Happy Gang egyik alapító tagja

Meghalt Meggyes Roland, művésznevén Mohaman, a Happy Gang egyik alapítója – írja az MTI. A 45 éves zenészt szombaton éjjel érte a halál szívelégtelenség következtében – mondta el nevelőapja, Maruzsi László. A Mohaman művésznéven ismert rappert, előadóművészt az 1990-es évek elején a Happy Gang együttes tagjaként ismerte meg a közönség.

Az együttes honlapja szerint 1994-ben jelent meg első albumuk, Zimme-zumm címmel. A második album, a Boojaka ezt 1995-ben követte. 1996 májusában telt házas koncertet adtak a Petőfi Csarnokban, majd a Bravo újság közönségszavazatai alapján megválasztották őket az év legnépszerűbb zenekarának. Ugyanebben az évben jelent meg harmadik albumuk, Dauer címmel. 1997 áprilisában felléptek a Total Dance Fesztiválon, és megjelent negyedik lemezük, a Freestyle. 

Legismertebb számaik a Sokáig voltam távol, a Fiatal szerelem és a Kérek egy kulcsot a szívedhez, Lógatom a lábam, Minő guminő, Lopják a dzsekimet, Szentkarácsony.
A csapat 1999-es feloszlása után Meggyes Roland szólókarrierbe kezdett, és a 2000-es évek elején több önálló lemeze jelent meg.

Mohamen egyik utolsó interjúja

Objektum doboz

Ajánlott cikkek