Egyéb kategória

Kiderült: ezen a három nyaralós helyen szakít a legtöbb pár

Azt gondolnánk, egy romantikus nyaralás csak megerősíti a párkapcsolatot, pedig sokszor épp az ellenkezője történik. A statisztikák szerint ugyanis van három olyan vakációs úti cél, ahol rengeteg páros szakít egymással.

vous - 2017.03.02.
Kiderült: ezen a három nyaralós helyen szakít a legtöbb pár

Az első közös nyaralás komoly mérföldkő a párkapcsolatokban, a jó úti cél viszont nem csak azért fontos, hogy minél szebb helyeken kiránduljatok. Egy felmérés során több mint 2000 embert kérdeztek meg a kapcsolataikkal és nyaralásokkal kapcsolatban, az eredmények pedig elég érdekes dolgot mutattak. Ezek szerint ugyanis van néhány vakációs hely, ahol a párok valamiért sokkal gyakrabban szakítanak egymással nyaralás közben. Nézzük, mik is ezek.

#3. Portugália

A megkérdezettek 12%-a azután szakított, hogy ide érkezett nyaralni. Pedig annyira szép hely!

Objektum doboz

#2. Ibiza

Ezt követte 17%-kal Ibiza, a világ legnagyobb buliszigete.

Objektum doboz

#1. Mexikó

És az emberek 21%-a egy mexikói nyaralás után döntött úgy, hogy jobb külön utakon.

Objektum doboz

Persze a kérdés adott: miért? Egy szakértő szerint valószínűleg az tehet erről, hogy például Ibiza messze híres a felszabadult bulihangulatról, így könnyen lehet, hogy a nagy költekezés és a túl sok partizás robbantja ki azokat a konfliktusokat, amelyek szakításhoz vezetnek.

A jó hír viszont, hogy egyúttal az is kiderült, melyek azok a helyek, ahol a legboldogabb vakációt töltötték együtt a párok (és nem is szakítottak utána). A győztesek Tenerife, Olaszország és Ciprus, de azért persze ne gondoljátok, hogy itt egyetlen vitára sem került sor sosem. A felmérés során megkérdezték azokat, akik a mai napig együtt vannak, hogy a legelső közös nyaralásukon veszekedtek-e egymással. Hát persze, hogy igen, méghozzá ezért:

  • 28% azért kapott össze, mert késtek (például a repülőtérről)
  • 21% azon nem értett egyet, hogy mivel töltsék a szabadidejüket
  • 20% pedig leginkább féltékenység miatt (ha az egyik fél flörtölt, vagy másokat bámult)
wanderlust-interju-montazs

Utazás, szabadság, önismeret – interjú a Wanderlust bloggerével

Komjáti Viktória már nem számolja, hány országban volt, de megjárta stoppal Izlandot, Marokkót, Grúziát, és beköszöntött már pár nyugat- és dél-európai országba is. Utazós blogja azért annyiban különlegesebb kicsit a többinél, hogy lelke van. Az ember nemcsak azt kapja az olvasott sorokkal, hogy milyen szép a világ, hanem azt is, hogy milyen hatással van az emberre.

A cikket IDE kattintva olvashatjátok tovább.

Ajánlott cikkek