Egyéb kategória

Fűszeres báránykebab: nem csak a farkaséhesek kedvence

Kebab minden olyan darált hússal készülő fogás a kelet-mediterrán régióban, amit nyárson sütnek. Nagyon sokféle lehet, könnyen elkészíthető, változatos és iszonyatosan finom. Mellesleg nem csak grillen süthető!

vous - 2017.03.02.
Fűszeres báránykebab: nem csak a farkaséhesek kedvence

A sok finom fűszerrel ízesített darált hús rengeteg étel alapja lehet. A török-görög és közel-keleti konyhában előszeretettel sütik meg őket nyársra nyomkodva vagy fasírtnak megformázva, sütés után pedig mindenféle szószokkal és pitákkal, salátával tálalják.

Egyszerű, egészséges és nagyon finom, mégis gyorsan elkészíthető, különleges fogás.

A kelet-mediterrán régióban a kebab leggyakoribb alapanyaga a bárány (ahogy a gíroszé is). Nálunk kevésbé elterjedt, drága és különleges húsfélének számít. Ennek ellenére nagyon finom és egézséges fehérjeforrás. Nem túl olcsó, de az úgynevezett apróhús azért elég jó áron beszerezhető, ez pedig ideális egy jó kis kebabhoz.

torok-sutemeny

Szulejmán kedvence: revani, a török grízes édesség

Elképesztően finom és nagyon egyszerű, könnyen összeállítható sütemény, amit a török konyhának köszönhetünk. Mint annyi mást. De miről is lesz szó pontosan?

A cikk ITT folytatódik!

A ledarált bárányhúst csak egy kis fűszerrel kell összedolgozni, kis golyókat vagy hurkákat formázni, majd hurkapálcára vagy grillnyársra húzni, és grillen vagy kis olajban megsütni. Szaftos, ízes, isteni, főleg egy kis salátával, valamilyen szósszal tálalva, pitával, sült krumplival kínálva. 

Cookta  Fűszeres báránykebab: nemcsak a farkaséhesek kedvence

Forrás:
iStock

A cikk itt még nem ér véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!