Egyéb kategória

Egy hely, ahol az embereknek sosem voltak pattanásaik – de mi a titkuk?

A Csendes-óceáni szigetvilághoz tartozik Kitava: a hely, ahol a lakosok valamilyen különleges okból kifolyólag csodaszép bőrrel rendelkeznek. Konkrétan pattanásaik alig vagy SOSEM voltak. De mi a titkuk?

vous - 2017.02.28.
Egy hely, ahol az embereknek sosem voltak pattanásaik – de mi a titkuk?

Aki hajlamos a pattanásokra, az pontosan tudja, hogy a piros pöttyök mennyire idegesítőek tudnak lenni. Pláne, hogy mindig egy fontos randi vagy esemény előtt jelennek meg, és miért is ne a leglehetetlenebb helyeken. Azt már mi is megírtuk nektek, milyen módszerekkel vehetitek fel ellenük a harcot, de mindig örülünk az új, bombabiztos módszereknek. Épp ezért lepődtem meg, amikor olvastam Kitaváról; a szigetről, ahol az embereknek tökéletes a bőrük!

Hogyan? Mi a titkuk? Mit esznek, mit csinálnak? Mindent tudni akarok! Na most, első körben Kitaváról tudni kell, hogy csodaszép hely, fákkal és tengerrel körbevéve, szóval a lakók elég közeli kapcsolatban élnek a természettel.

Objektum doboz

Itt a háztartásokban nem találtok csipszet vagy ehhez hasonló nasikat, az emberek ugyanis azt eszik, amit ők maguk termesztenek. Ez alatt édesburgonyát, kókuszdiót, zöldségeket, jamgyökeret értek, és persze a saját terményeken kívül rengeteg halat. Kitava egyike az utolsó olyan helyeknek az egész világon, ahol a lakók még mindig olyan életmódot folytatnak, mint az itt élő bennszülöttek. 

Egy orvos vizsgálatot is végzett itt, és 1200 ember életmódját, külsejét nézte meg közelebbről, 843 napon át. Ez idő alatt ezeknek a résztvevőknek EGYETLEN PATTANÁSUK SEM VOLT, és a genetikának maximum nagyon kicsi szerepe lehetett ebben. Viszont azok, akik itt élnek ugyan, de nem ezt a „bőrbarát” étrendet követik, sokkal esélyesebben kapták el a nyugati betegségeket – vagyis például azokat az idegesítő pattanásokat is.

Forrás:
Pexels
Ajánlott cikkek