Egyéb kategória

Csak néhány sminkcuccom landolt a kukában – Sminktanácsadáson jártam

Minden nap sminkeltek? Naponta hány percet? Minden sminkeszközötöket használjátok is, vagy csak gyűjtögetitek őket? Melyiktől kellene megválnotok vajon, és melyiket használhatnátok izgalmasabban? Ahhoz, hogy ezeket megtudjam, elmentem egy sminktanácsadásra, ahol nemcsak a neszesszeremet néztük át, hanem elkészítettünk az eszközeimmel egy álomsminket is. (Sőt, egy korrektorral is gazdagabb vagyok, azóta ez az aranyszerszámom, amit csak imádni lehet.)

vous - 2017.02.27.
Csak néhány sminkcuccom landolt a kukában – Sminktanácsadáson jártam

Pádár Dettit jól ismeritek, ha olvassátok a VOUS-t. Az elmúlt másfél évben gyönyörű sminkeket kaptunk tőle, a Facebook-oldalát követve jól tudhatjátok, hogy legnagyobb múzsája Iszak Eszti, a VIVA tévé műsorvezetője. Detti nemrég megnyitotta saját szalonját, a Múzsa Sminkstúdiót is, ahol nemcsak alkalmi sminkre jelentkezhettek be, hanem sminktanácsadásra is. Így tettem én is.

Arra vállalkoztam, fogom a neszesszeremet, belepakolom az évek alatt összegyűjtögetett kincseimet és kifaggatom Dettit. Nemcsak arról, hogy milyen eszközöknek van helye nálam, milyenektől szabaduljak meg inkább, hanem arra is kíváncsi voltam, hogyan sminkelünk mi, magyar nők, mire figyelünk, mire nem fordítunk elég hangsúlyt.

pin up smink

#dettismink a VOUS-lányokon

Én abban a hitben voltam, hogy nagyon kevés sminkcuccom van, de Detti szerint egy teljesen átlagos sminkkészlettel rendelkező lány vagyok, mínusz sminkecsetek, amelyekből így – 34 évesen – végre szeretnék beszerezni néhány komolyabb darabot. Azért gondoltam, hogy befektetek egy jó minőségű ecsetkészletbe, mert Detti elmesélte, hogy sminkesként az ő ecsetei között vannak 8–10 éves darabok is. Gondolhatjátok, milyen strapának vannak kitéve. Ha most bevásárolok, reményeim szerint jó 10 évig nem is kell újakat vásárolnom. Ide kattintva elolvashatjátok, milyen alapecsetekre van szükségünk akkor, ha szép sminket szeretnénk készíteni.

Detti már jól ismer, de a sminktanácsadás általában nem is a neszesszer kiborogatásával kezdődik, hanem egy tea melletti beszélgetéssel. A sminkelés ugyanis nem lehet teher vagy kín, mindenkinek az életmódjához, sminkelési szokásaihoz érdemes szabni a leendő eszközeit.

Forrás:
Molnár Anikó

„Én nagyjából 10 percet töltök reggelente sminkeléssel” – mondja Detti, aki ismer olyan nőt is, aki minden reggel 20 percet is sminkel. „Nem sminkesként dolgozik, csak ezzel szereti magát felkészíteni a napra. Nekem is van olyan reggelem, amikor tudok 15–20 percet sminkelni, és jól is esik, de nem ez a jellemző.  Ha saját magamat sminkelem a hétköznapokon, akkor előfordul, hogy az alapozó helyett színezett hidratálót vagy BB krémet használok, amelyek szintén a bőr egységesítésére szolgálnak.”

Az alapozó alap?

Először az alapozómat vettük szemügyre, ami Detti szerint tökéletesen passzolt a bőrömhöz, a bőrtípusomhoz. Nem véletlen, ezt a terméket úgy vásároltam, hogy az üzletben ki is sminkeltek vele, és két árnyalat között hosszan vacilláltunk, mire több fényben is megnéztem magam, és végül rábólintottunk arra, amit évek óta használok. Ja, nem, nem ugyanazt a flakont, hiszen a sminktermékeknek is van szavatossági ideje, amit én próbálok becsületesen betartani.

Forrás:
Molnár Anikó

„Aki egy kicsit komolyabban veszi a sminkelést, annak azt javaslom, hogy legyen egy könnyű, akár vizes alapozója vagy színezett hidratálója nappalra, estére pedig egy szép fedésű, jobban pigmentált, jobban fedő alapozója.

Az alkalmi sminkekhez mindenképpen egységes bőrfelületre van szükség, így mutat szépen a smink.

Korrektor mindig kell

Mióta ismerem Dettit, a korrektor mellett kampányol, így már kifejezetten cikinek éreztem, hogy úgy megyek oda hozzá – ennyi év után is –, hogy nincsen korrektor nálam. Kár ezen aggódnom, mert később megtudom, hogy a hozzá tanácsadásra érkező nők többsége nem használ korrektort és pirosítót. Nem sokkal ezelőttig a szemöldökkel kapcsolatos termékek is hiányoztak a neszesszerükből, de a mostani trendnek köszönhetően a szemöldökre is egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek.

Merthogy nem is használok. Pedig a karikáim egyre mélyebbek és sötétebbek a szemem alatt, aludni még mindig nem tanultam meg, de azért annyira nem vészes nálam a helyzet. Mivel vékony a bőröm és nincsenek barna karikák a szemem alatt, nekem teljesen elég egy nagyon könnyű textúrájú, szinte highlighter hatású korrektor.

Azt szoktam mondani, hogy ha valaki nem szereti az alapozót, a korrektor akkor is elengedhetetlen

– mondja Detti – természetesen azoknak a lányoknak, akik sminkelnek. Aki nem szereti a sminket vagy nem sminkel egyáltalán, azok mindig kivételt képeznek, de valószínűleg nem is olvassák ezt a cikket (ugye?).

Forrás:
Molnár Anikó

„Azt javaslom, hogy korrektort mindig használjunk a szem köré, különben nem él a smink. Az alapozó ugyanilyen fontos, de mindig az igénynek megfelelő mértékben használom – például egyik vendégemnek esti megjelenéshez is színezett hidratálót rakunk, mert a bőre megengedi, ő pedig nem szeretné, ha bármi réteg látszódna az arcán” – mondja, miközben már a szemöldökzselémet és a szempillaspirálomat szemléli.

Kerüljétek el a tehenészlány-hatást! – Így használjátok helyesen a pirosítót

Kerüljétek el a tehenészlány-hatást! – így használjátok helyesen a pirosítót

A pirosító majdhogynem jobb szolgálatot tesz, mint a szempillaspirál. Lehet igéző a tekintetünk, ha fakó az arcunk, mit sem ér! A pirosító felvitele azonban a legtöbbeteknek gondot okoz, ezért született meg a VOUS pírkisokosa.

A cikket ide kattinva olvashatjátok el.

Szemöldökzselé + szempillaspirál = kötelező kombó

Mindkettő volt a neszesszeremben, mindkettőt rendszeresen is használom. Hogy számunkra milyen a tökéletes szempillaspirál, arról korábban már írtunk nektek, ide kattintva elolvashatjátok.

A szemöldökre általában kevés energiát fordítanak a magyar nők, pedig a szemöldök keretet ad a sminknek. Persze, az sem mindegy, milyen az a szemöldök – ha tetováltattok, ezeket a tanácsokat mindenképpen fogadjátok meg.

Forrás:
Molnár Anikó

Szemhéjbázis nélkül ufó vagyok

„Mindig javaslom, hogy a szemsmink alá használjunk szemhéjbázist, mivel sokkal szebben megtapadnak bennük a szemhéjfestékek, élénkebbek lesznek a színek és hosszan tartó lesz a smink. Ha enélkül használjuk a szemhéjpúdert, akkor az felgyűrődik a szemhéjráncba. A szemhéjbázis ugyanolyan lételeme a sminknek mint a korrektor, ma már nem kezdünk nélküle sminket. Alapozóval és korrektorral nem helyettesíthető.

A szemhéjbázisok színe és textúrája is változatos, nagyon el lehet veszni közöttük, mert rengeteg jó termék létezik.

Kicsit ufónak érzem magam, amiért eddig nem volt szemhéjbázisom. Detti szerint manapság, amikor a sminknek ekkora keletje van és folyamatosan nézegetjük a palettákat, csodáljuk a színeket, ábrándozunk újabb és újabb szépségekről, nem engedhető meg, hogy egy gyönyörű színt megfelelő alap nélkül tegyünk fel, hogy aztán egy csíkban tapadjon össze.

smink munka fizetés

Óvatosan a sminkes csoportokkal!

Bár a Facebookon működő sminkes csoportok sokszor hasznosak a kezdőknek, mert segítik egymást a lányok, támogatják egymást az őszinte véleménnyel, a javító szándékkal, érdemes óvatosan kezelni a kommenteket, mert sokszor félrevezető lehet a túl sok lájk. Jobb szakembernek is megmutatni a sminket – legalább egyszer.

Szemhéjfestékek

Kétféle krémes tussal és számtalan szemhéjporral rendelkezem – van köztük csillogó, matt, kevésbé csillogó is. Egy palettát kivéve, aminek már a szaga sem volt jó (mondjuk száz éve nem is használtam), minden szempúderem maradhatott.

A legnagyobb meglepetésemre Detti olyan színkombinációkat látott meg, amelyekre én álmomba sem gondoltam.

A lila krémes tusomat például használhatnám szemhéjbázisként, amelybe az aranybarna szemhéjpúdert beletapogatva varázslatos sminket kapnék. A soha nem használt szépkék szemhéjpúderemet felvihetném egy füstös barna sminkhez csak a szemgolyómra.

Forrás:
Molnár Anikó

Szemhéjpúdert amúgy úgy érdemes vásárolni, hogy a teszterbe ujjal bele kell nyúlni, majd a kézfejetekre kenve ugyanazt a mélységet, ugyanazt a textúrát és csillogást kell látni, amit a tégelyben is. Ha a szemhéjpúder nagyon átlátszó, nem pigmentált, akkor nem érdemes megvenni, mert még bázissal sem lesz olyan a színe, amit várnánk tőle. Azt is jó megnézni, hogy mikor belenyúltok egy festékbe, akkor mennyire szemcsés, mennyire krémes. Akkor nagyon jó egy termék, ha selymes-krémes állaga van és még pigmentált is. Ezekkel nagyon jó lesz dolgozni.

Forrás:
Molnár Anikó

Akkor most sminkeljünk!

Körülbelül egy óra alatt mindent átbeszéltünk. Kiderült, hogy érdemes lenne beszereznem a sminkecsetek, a korrektor és a szemhéjbázis mellett egy fekete és egy barna szemceruzát és egy rúzsbázist is, hogy ne egyem le egy pillanat alatt a rúzsaimat (meg végre kezdjem őket használni is).

Utána a meglévő termékeimmel sminkeltünk is. Oké, annyiban csaltunk, hogy Detti nagyon szeretett volna kipróbálni egy lilás arcpírt rajtam, én pedig hagytam magam. Az eredményt aztán posztoltam is az Instára, és bár nem vagyok egy szelfikirálynő, azért jó néhány lájkot bezsebeltem a nekem kissé szokatlan tündérsminkemmel.

Objektum doboz

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Szuperhősök a kertemben: Itt az ideje segíteni nekik!
Világ
Szuperhősök a kertemben: Itt az ideje segíteni nekik!
vous - 2023.03.11.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, milyen fontos a méhek jelenléte a bolygónkon, hiszen ez az egyetlen rovar a világon, ami képes ételt előállítani az ember számára is, ami nem más, mint a jól ismert méz – írja Zsuzsanna, aki a VOUS vendégszerzői felhívására küldte be írását. A következő sorokban Pálfy Zsuzsanna cikkét olvashatjátok.

Otthon

Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
Otthon
Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
vous - 2023.03.16.
A vízhatlan matracvédő megóvja a baba és kisgyermek ágyának a matracát a nemkívánatos foltoktól. De mi a helyzet a nagy méretű ágyakkal? Sok esetben ugyanis együtt alszik a kicsi a szülőkkel vagy hajnalban, ha felébred, bemászik a szülői ágyba. Szerencsére nagy, 180x200 és 200x200 cm-es méretben is elérhető a matracvédő, így nem történik semmi probléma, ha nem ébred fel a gyermek arra, hogy pisilni kell. A szobatisztaságra való szoktatáskor ez előfordul, így jobb felkészülni rá és megelőzni a bajt.