Egyéb kategória

Ma van a jegesmedvék világnapja: az univerzum legfotogénebb mackójával ünnepeljük

Minden év február 27-én ünnepeljük a jegesmedvék világnapját. És micsoda véletlen, hogy épp mostanában készült el a müncheni állatkert legapróbb mackójának sztárfotója.

vous - 2017.02.27.
Ma van a jegesmedvék világnapja: az univerzum legfotogénebb mackójával ünnepeljük

Jegesmedve-rajongók, irány Németország! Itt ugyanis rögtön két olyan állatkertet is tudunk mondani nektek, ahol nagyon aranyos medvebocsokkal bővült a lakosság. Egyrészt itt van Berlin, ahol 10 év után először született újra kismackó, neki pedig már nevet is adtak a látogatók. Fritz tavasszal jöhet ki először a reflektorfénybe, de addig sincs ok az unalomra: Münchenben a Tierpark Hellabrunn állatkertben ugyanis ott egy 14 hetes medvebocs.

Róla pedig egyértelműen kikiálthatjuk, hogy a világ legfotogénebb mackója! Bár neve még nincs, de máris milliónyi szívet rabolt el ezzel a fényképpel:

Objektum doboz

Ebben az állatkertben nem ritka, hogy a jegesmedve anyukája, Giovanna kis bocsoknak ad életet, hiszen az elmúlt években már kettő is született. A névtelen kismackó mozdulataival és arckifejezéseivel viszont nagyon tudunk azonosulni:

Amikor tudjátok, hogy meglepetésbulit rendeznek nektek, és igyekeztek meglepettnek látszani

Objektum doboz

Amikor próbáltok elkerülni egy ismerőst, de végül mégis észrevesz

Objektum doboz

Amikor vitatkoztok a tesótokkal, és anyukátok nektek ad igazat

Objektum doboz

A jegesmedvék nemzetközi világnapja pedig nagyon fontos, hiszen nem lehet elégszer hangoztatni, mennyire vigyáznunk kell az élővilágra. Egy korábbi cikkben Emcsi már összegyűjtött néhány fontos infót ezekről az állatokról, amit érdemes elolvasni, ha még nem tettétek.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon