Egyéb kategória

Egészséges és szupergyors desszertgolyó – hogy energikusak legyetek egész nap!

Edzés előtt vagy után, ha valamiért kimarad a reggeli, ha messze még az ebéd vagy a vacsora, de kell egy kis friss lendület, jön jól egy kis energiabomba – most nem a bolti müzliszeletre gondolunk. Tudunk jobbat, finomabbat, egyszerűbbet!

vous - 2017.02.18.
Egészséges és szupergyors desszertgolyó – hogy energikusak legyetek egész nap!

Aki már alaposan átböngészte a különféle egészségesnek csúfolt bolti energiaszeleteket, az szembesülhetett a ténnyel, hogy a legtöbb termék tele van stabilizátorokkal, emulgeálókkal, térfogatnövelőkkel, ízfokozókkal, tartósítószerekkel és rejtett cukrokkal, zsírokkal.

Lehet, hogy nem kell ebből nagy drámát kerekíteni…

de miért ne választanánk az egészségesebb, természetesebb megoldást?

A házi változathoz nem kell pluszcukor, se színezék, se tartósító.

Sport előtti dilemma: enni vagy nem enni? A válasz a müzliben rejlik müzli

Sport előtti dilemma: enni vagy nem enni? A válasz a müzliben rejlik

„Mielőtt felteszitek magatoknak ezt a kérdést, érdemes megválaszolnotok azt, hogy melyik napszakban szerettek inkább sportolni. Reggel, amikor még tele vagytok energiával, vagy este, amikor levezethetitek az egész napos stresszt? Bárhogy is döntötök, teli hassal vagy épp teljesen üres gyomorral soha ne álljatok neki az edzésnek!”

Mojzi cikkét itt elolvashatjátok.

Kell viszont valamilyen olajos mag, akár többféle, valamint aszalt gyümölcs, ami általában önmaga is elég édes, így se mézre, se agávé- vagy rizsszirupra, extra édesítőre nem lesz gondunk. És kell egy ügyes kis késes aprítógép, amiben ezeket pépesítjük.

Izgalmassá és változatossá tehetjük természetesen mindenféle fűszerekkel, kakaóporral, darált mákkal vagy chiamaggal… A masszából formázhatunk kis gombóckákat, meghempergethetjük kókuszban, szezámmagban, kakaóporban a kis energiagolyókat, de bele is lapogathatjuk egy tálcába, és kis szikkadás után kockákra, szeletekre is vághatjuk – ki hogyan szereti. Nagyon jól szállítható egy kis műanyag dobozban, így bárhova magunkkal vihetjük, és megdézsmálhatjuk, ha egy kis egészséges, édes energiára vágyunk.

A cikk itt még nem ér véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!