Egyéb kategória

Húsleves, de nem úgy: kukoricával és avokádóval, egyenesen Kubából

Kuba konyháját nem is ismerjük, legfeljebb néhány koktélt, a híres rumos italokat. Pedig nagyon izgalmas és kreatív a konyhaművészetük, éppen olyan sok összetevős, mint emblematikus húslevesük, az ajíaco.

vous - 2017.02.16.
Húsleves, de nem úgy: kukoricával és avokádóval, egyenesen Kubából

A gazdag leves és a kubai kultúra közötti párhuzamot Fernando Ortiz kubai néprajzkutató találta mondani, mivel szerinte az amerikai, indián, spanyol, francia és afrikai kultúrák hatása éppolyan gazdaggá és színessé tette Kubát, mint amilyen kedvelt levesük, az ajíaco.

De mit is tud ez a híres leves?

Gazdag, sűrű, egytálételnek is beillő finomság, ami ezer változatban létezik, ahány ház, annyi módon készül.

Mindig van benne hús és többféle krumpli, valamint kukorica, de emellett sokféle finomság kerülhet még a levesbe.

A többféle krumpli jelzi, mennyire fontos alapanyag ez Kubában, általában szétfővő és keményebb húsú burgonya is megy a levesbe, így a szétfővő magától besűríti ezt a tápláló, tartalmas, de egyáltalán nem nehéz, sőt kimondottan egészséges fogást, amit tálaláskor mindenki ízlés szerint csilivel, kapribogyóval és tejföllel ízesíthet még saját magának.

A cikk itt még nem ér véget! A folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Utazás Jordániába
Világ
Utazás Jordániába
vous - 2024.02.13.
Jordánia mesés világ, a legtöbbeknek olyan legendás helyek jutnak róla eszébe mint Petra, Wadi Rum vagy éppen a Holt-tenger.

Otthon

Hogyan maradjon száraz az ágy?
Otthon
Hogyan maradjon száraz az ágy?
vous - 2024.02.13.
A különböző inkontinenciabetegségek a statisztikák szerint a népesség 6-7%-át érintik. A súlyosabb esetekben sajnos a dolog csak kezelhető, illetve szinten tartható, de nem gyógyítható. A vizelettartási képesség romlása által okozott kellemetlenségek elkerülése érdekében fejlesztették ki a különböző vízhatlan lepedőket és matracvédőket.