Egyéb kategória

A rózsa tilos, és a férfiak kapnak csak ajándékot – furcsa Valentin-napi szokások a világból

A Valentin-nappal rögtön összekötjük a szívecskéket, rózsákat és a romantikus vacsi kellékeit. Pedig valójában a világon rengeteg nagyon eltérő hagyomány fűződik ehhez a naphoz, néhányat pedig nehezen tudunk feldolgozni...

vous - 2017.02.11.
A rózsa tilos, és a férfiak kapnak csak ajándékot – furcsa Valentin-napi szokások a világból

Akár szeretjük, akár nem, a Valentin-nap már itt van a nyakunkon. Egy korábbi cikkben már ti is megszavaztátok, ezen a napon mire vágytok igazán a szívetek mélyén, sőt, arra is fény derült, ciki-e az eljegyzés ilyenkor. Na de mi a helyzet Magyarországon kívül? Például Japánban vagy Franciaországban milyen hihetetlen hagyomány fűződik a Valentin-naphoz? A Daily Mail összegyűjtötte.

1. Franciaország

Franciaországban létezett egy Valentin-napi hagyomány, amit be kellett tiltani, mert teljesen megőrültek tőle az emberek. Ezen a napon ugyanis a szingli pasik és nők összegyűltek az egymással szemben lévő házakban, és kiabálni kezdtek, hogy megtalálják a párjukat. Ha egy férfinek nem tetszett a párja, választhatott másikat, ha pedig néhány lány egyedül maradt a nap végére, összegyűltek, hogy elégessék a pasik fotóit.

Objektum doboz

2. Németország

Németországban a malac a szerencse és szenvedély szimbóluma, ezért a Valentin-napi üdvözlőkártyákon gyakran megjelennek. Képzeljétek el, itthon hogy reagálnának a lányok, ha malacos képeslapot kapnának ezen a napon!

3. Finnország és Észtország

Szingli lányok, február 14-én Finnország és Észtország a nektek való hely! Itt ugyanis Valentin-napon nem igazán a romantikus szerelmet, hanem sokkal inkább a baráti szeretetet ünneplik meg.

Objektum doboz

4. Japán

Japánban kicsit furcsán működik a Valentin-nap, ugyanis ilyenkor nem a fiúk, hanem a lányok adnak ajándékot a pasiknak. Ők pedig semmit sem kapnak a nagy napon. Cserébe viszont egy hónappal később a férfiak viszonozzák ezt, és ők lepik meg a nőket valamivel.

5. Fülöp-szigetek

Itt olyannyira komolyan veszik a szerelmet Valentin-napon, hogy konkrétan több száz pár házasodik meg ilyenkor. Sőt, ezt sokszor maga a kormány szponzorálja nekik.

6. Szaúd-Arábia

Nem mindenhol ünneplik a Valentin-napot, sőt, Szaúd-Arábiában például konkrétan be is van tiltva. Itt egyébként sem szabad nyilvánosan, mások előtt kifejezni a vonzalmat, mivel ezt a törvény bünteti. Sőt, a vörös rózsák sem engedélyezettek, ezeket csak feketepiacon lehet beszerezni.

Objektum doboz

Ajánlott cikkek