Egyéb kategória

Példamutató projekttel segíti az IKEA a szíriai menekülteket

Az IKEA különleges ötlettel állt elő: hamarosan olyan projektet indítanak, ami több száz szíriai menekült életét mentheti meg.

vous - 2017.02.08.
Példamutató projekttel segíti az IKEA a szíriai menekülteket

A svéd áruház már korábban is bebizonyította, hogy ők komolyan foglalkoznak az embereket érintő problémákkal. Néhány hónapja például több szívszorító reklámot is kiadtak, amiben többek között egy tabutémáról, a válásról is nyíltan beszéltek. Most pedig azért kerültek a középpontba, mert egy vadiúj projekttel szíriai menekültek százainak biztosítanak hamarosan munkát.

menekult-gyerekek-sziria

Menekült gyerekek lerajzolták, hogyan élték meg a háborút

A szír menekültügy korunk legvitatottabb, megoldásra váró problémája, amiben rengeteg gyermek vár a háború csillapodására és az otthon melegére.

A cikk folytatásáért IDE kattintsatok!

A tervek szerint 2019-ben kiadnak egy olyan textil- és szőnyegláncot, amit a jelenleg Jordániában élő szíriai menekültek készítenek el. A darabok teljes egészében a jordán technikán és kézügyességen alapszanak majd, és ezáltal körülbelül 200 embernek tudnak munkát adni. Ezeket egyébként nem lehet mindenhol megvásárolni majd; Jordánián kívül még Közép-Európa bizonyos boltjaiban kerülnek polcra a szőnyegek és textilek.

„Mi támogatjuk az emberek alapvető jogait, és semmiféle diszkriminációt nem fogadunk el” – nyilatkozta az áruház.

Ez egyébként nem az első alkalom, hogy az IKEA segítséget nyújt a rászorulóknak; az elmúlt időszakban már több millió dollárt adakoztak humanitárius célokra.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.