Egyéb kategória

Bőrbetegsége, valamint az elfogadás mellett kampányol Pennsylvania szépségkirálynője

Bőrbetegséggel élni még átmenetileg sem egyszerű, nemhogy valaki egész életén át küzdjön valamilyen kórral. Azonban sajnos vannak olyan betegségek, melyekről nem mi tehetünk, genetikai rendellenesség idézte azokat elő.

vous - 2017.02.07.
Bőrbetegsége, valamint az elfogadás mellett kampányol Pennsylvania szépségkirálynője

Bailey Pretak egy pennsylvaniai nő, aki a harmincas éveiben jár – ez eddig tök unalmasnak tűnik. Viszont tudni kell róla, hogy van egy küldetése: megmutatni a világnak, az embereket a különbségeik teszik különlegessé, és attól függetlenül, hogy ki hogyan néz ki, mindenkinek meg kell adni a lehetőséget az álmai eléréséhez. Hogy miért pont ő foglalkozik egy olyan témával, mely mellett már a legnagyobb modellek is felszólaltak? Bailey egy ritka genetikai rendellenességgel született, melynek következtében a bőre rendkívül száraz, repedezett, és folyton hullik. Ha nem hámlasztja és hidratálja a testrészeit naponta, akkor szétreped a bőre – ami bizony nem kis fájdalommal jár.

Objektum doboz

A rossz hír, hogy ez egy nem könnyen gyógyítható betegség, azonban csak nagyon kevés embert érint, körülbelül minden 200 000. egyént. Ennek azonban az a velejárója, hogy kevesen ismerik vagy hallottak már róla, és sokkal zárkózottabbak, ha az elfogadásról van szó. Bailey maga is megtapasztalta ezt: fiatal korában csúfolták, és nem barátkoztak vele, mostanság már „csak” furcsálló tekintetek övezik, és van, hogy nem merik megérinteni vagy a közelébe menni, nehogy elkapják ezt a – nem terjedő – kórt.

adrienn

Széles Adrienn őszintén mesélt foltjairól – ilyen egy vitiligotalálkozó

Reméljük már jól ismeritek Széles Adrienn nevét, tudjátok, ő az a magyar lány, aki teljes erőbedobással kampányol a vitiligósokért, hiszen ő maga is 26 éve ezzel él. De már nem utálja magát. Megtanulta, hogyan szeretheti a külsejét, ami csodálatos inspiráció mindenkinek – hiszen ez sokaknak még vitiligo nélkül sem sikerül.

A teljes cikket itt olvashatjátok el.

Ahogy elindult a felnőtté válás útján, és találkozott olyanokkal, akik szintén ilyen bőrbetegséggel élnek, elhatározta, a vállára veszi az ügyet, hogy könnyebben menjen az elfogadás. Nemrég például megvalósította az egyik nagy álmát, nevezetesen ő lett Miss Pennsylvania, és a szépségkirálynői címét arra igyekszik kihasználni, hogy az USA minél több részén előadások keretein belül ismertethesse meg másokkal a betegségét, illetve szeretné elérni, hogy támogassák azokat a kutatásokat, melyek a gyógymód megtalálására specializálódtak.

Ajánlott cikkek