Egyéb kategória

Az „örök halogató” vagy a „buli lelke”? – Derítsétek ki, ti melyik diáktípusba tartoztok!

Emlékeztek még a Bajos csajokban arra a jelenetre, amikor Janis elmagyarázta az új lány Cadynek, milyen klikkek vannak az ebédlőben? Persze a valóság ahhoz képest egészen más, főleg egy egyetemen; de azért utóbbi helyen is megvannak a különböző embertípusok. Olvassátok el, és nézzétek meg, ti melyikbe passzoltok legjobban!

vous - 2017.01.30.
Az „örök halogató” vagy a „buli lelke”? – Derítsétek ki, ti melyik diáktípusba tartoztok!

1. A buli lelke

Ő az a személy, aki a világért ki nem hagyna egy bulit. Még akkor is mindig ott van, ha másnap vizsgára kell mennie, vagy hajnalok hajnalán kel fel. Miért izgassa magát? Maximum nem fekszik le aludni. Nagy valószínűséggel koliban lakik, ahol csak úgy zajlik a szociális élet, és az egyetemi évek alatt nem kevés alkoholt pusztít el gond nélkül. Amikor végre átveszi a diplomáját, szinte csodálkoztok, hogy maradt életben ennyi bulizás után.

Objektum doboz

2. A híres

Nem tudjátok, hogyan csinálja, de szinte mindenkivel jóban van. Ő az, akinek a nevét az egész suli ismeri, de arra már senki sem emlékszik, hogy pontosan honnan. A tanárok leállnak vele beszélgetni a folyosón, a legtöbb egyetemi rendezvényen főszerepet tölt be, ha pedig keresnétek, biztos, hogy egy nagyobb társaságban találjátok meg valahol.

Objektum doboz

3. A hétalvó (vagy Houdini)

A pihenés elengedhetetlen a tanuláshoz, ő pedig biztosra megy, ugyanis a fél napot átalussza. A tanórák nagy részéről emiatt le is marad, mert addig nyomogatja a szundigombot, hogy már a második óráról is elkésett. A tanárok azt sem tudják, ki ő, mivel az órákon sosem látták, és az első találkozásra is csak a vizsgákon kerül sor. Viszont emiatt nincs bűntudata, és egy cseppet sem izgatja magát.

Objektum doboz

4. A költekező

Először lakik külön a szülőktől, és még ismerkedik azzal, hogyan kell beosztani az anyagiakat. Épp ezért gyakran kapja magát azon, hogy a kajapénzt elköltötte egy új ruhára, és a hét végén már ki kell centiznie, mennyi zsemle fér bele a keretbe. Ha esetleg a fizetés vagy diákhitel kicsit késik, már kezd bepánikolni, de ha megérkezik a pénz, minden helyreáll. Legalábbis egy kis időre, mert ilyenkor ismét azon kapja magát, hogy új csizmával vagy nagyon fényűző ebédekkel bővült az életvitele.

Objektum doboz

5. Az örök halogató

Számára az óra egészen máshogy ketyeg, és minden határidő előtt úgy érzi, hogy „óóó, van még egy csomó időm”. Valójában viszont alig 3 napja van megírni egy 5000 karakteres beadandót, de ő nem izgatja magát. Az adott napon kezd neki az írásnak, és ha éjfél a határidő, biztos, hogy 23:59-kor küldi el az e-mailt. Persze közben ezerszer elismétli magában, hogy legközelebb előbb nekiáll – de tudjuk, hogy ez sosem fog megtörténni.

Objektum doboz

6. Az összeszedett

Na, ő viszont az előző személy teljes ellentétje. Ha ránéz egy könyvre, szinte már tudja is a tartalmát. Amikor ti nekiálltok egy beadandónak, ő már a háromnegyedét megírta, minden órán ott van, és már a legelső félév végén tudja, miről fogja írni a szakdolgozatát. A vizsgaidőszakban nagyon tudjuk irigyelni a szorgalmát!

Objektum doboz

Ajánlott cikkek