Egyéb kategória

Vizsgaidőszak utáni to do-lista – vizsgázók, pipáljátok?

Egy jó dolog van a vizsgaidőszakban, de azt tényleg minden vizsgázó imádja: hogy vége van. Szerencsés esetben az UV-hét előtt, szerencsétlen esetben az UV-hét végén. Akár így, akár úgy, a vizsgaidőszak utolsó vizsgájáról minden diák úgy jön ki, hogy összeállít fejben egy to do-listát, amit az elkövetkező egy hétben kipipál pontról pontra.

vous - 2017.01.28.
Vizsgaidőszak utáni to do-lista – vizsgázók, pipáljátok?

Alvás

A sok éjszakázás miatt ez nálam az első számú feladat: pótolni a sok kimaradt alvásidőt. Aki ebben megpróbál megakadályozni, az halál fia. Persze jó alaposan megszenvedem a visszaállást is, amikor éjszakai bagolyból visszavedlek nappali élőlénnyé. Ha ez nektek is ismerős probléma, ez a szundiedzés segít benne!

Objektum doboz

BULI

Valójában az motivál az utolsó vizsgáknál, hogy csak akkor fogom jól érezni magam a vizsgaidőszak végét lezáró buliban, ha minden vizsgám sikerül. Mondjuk ha nem sikerül, akkor is lehet bulizni. (De így a tizenhetedik vizsgaidőszaknál ezt inkább egy jó kis gasztrobulival helyettesítem. Vezetek egy listát azokról a helyekről, amiket ki akarok próbálni, és ott megkóstolok többféle finomságot.)

Objektum doboz

Agyégetés

Nálam egy húzós vizsgaidőszak után beáll a zombi üzemmód. Ilyenkor rendre előveszek egy koreai sorozatot vagy egy művészfilmet, és csak nézek ki a fejemből. Gondolkodás? Oh, istenem, még csak az kéne!

Objektum doboz

Helló, régi hobbik!

Helló, könyvek, filmek, mozi, barátok, család! Komoly és éles váltás történik vizsgaidőszakban a szociális életet illetően. Nem véletlenül az a legelterjedtebb mém az egyetemisták körében, amikor egy lény előjön a sötét odúból, és azt kérdezi:

– Anya?

– Apa?

– Haverok?

– ..

– …. 

– ……

Objektum doboz

Alapos testrestaurálás

Bejelentkezés fodrászhoz, kozmetikushoz. (És még egy lazító masszázsra, bár ez minden vizsgázónak alanyi jogon kéne, hogy járjon.)  Meg nekiállni az edzésnek, hogy a sok szénhidrát általi rombolást helyrehozzam. Apropó, nekem ezek a trükkök beváltak falásroham ellen, olvassátok! Ugye, nem csak én érzem azt, hogy totál leamortizálódok vizsgaidőszakban?

Objektum doboz

Nálatok mi van még a listán?

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.