Egyéb kategória

Hurrá! Idén is szoríthatunk egy magyar alkotásért az Oscar-gálán

A Saul fia után idén is lesz egy magyar alkotás a 89. Oscar-gálán, ugyanis Deák Kristóf filmje bekerült az öt legjobb élő szereplős rövidfilm közé.

vous - 2017.01.24.
Hurrá! Idén is szoríthatunk egy magyar alkotásért az Oscar-gálán

Los Angelesben nyilvánosságra hozták a legrangosabb hollywoodi elismerés, az Oscar-díj jelöltjeit. Szerencsére idén is érintettek vagyunk az egyik kategóriában, egészen pontosan az élő szereplős rövidfilmek közé választotta be az amerikai filmakadémia Deák Kristóf Mindenki című alkotását. Ebben a kategóriában magyar alkotást először 1963-ban jelöltek, a Szabó István rendezte Koncert producere az amerikai Ezra Baker volt. A rövidfilmek között több mint fél évszázad után került ismét a végső győzelemre esélyes öt film közé magyar mű – írja az MTI.

Objektum doboz

A Mindenki (angol címén Sing) a kilencvenes évek elején játszódik, iskolai környezetben vizsgálja a hatalmi viszonyokat gyerekek és egy gátlástalan tanárnő történetén keresztül. A 25 perces film főszereplői Gáspárfalvi Dorka, Hais Dorottya és Szamosi Zsófia. Producere a rendező mellett Udvardy Anna volt.

Gratulálunk, és nagyon szurkolunk majd február 26-án!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!