Egyéb kategória

Nem hiszitek el, mik kerülhetnek rá a bankjegyekre és pénzérmékre

Amikor kezünkbe veszünk egy bankjegyet vagy érmét, egy csomó minden átfut a fejünkön. Valószínűleg az, hogy egyébként mennyi bacilus és kosz van rajtuk, a lista legvégén kullog csak. Pedig most kiderült, igazából mik bújnak meg a pénzünkön!

vous - 2017.01.22.
Nem hiszitek el, mik kerülhetnek rá a bankjegyekre és pénzérmékre

Ha a pénzetek mesélni tudna! Egy vadiúj felmérés során azt vizsgálták meg a kutatók, milyen szemmel nem látható dolgok éldegélnek vígan a bankjegyeinken és pénzérméinken. Ha azt nézzük, hogy a vásárlás és fizetés során ezek mennyire gyakran cserélnek gazdát, cseppet sem hihetetlenek ezek a „titkos lakók”.

1. E. coli baktérium

Tudjátok, ez az a baci, ami egyébként a nyers húsban is ott van, és NAGYON veszélyes tud lenni az egészségetekre. Ezek után kétszer is meggondoljátok, hozzáértek-e a szátokhoz fizetés után, igaz?

2. Állati DNS-ek

A kutatók olyan bankjegyeket is találtak, amiken állatokból származó organizmusok voltak. Oké, mondjuk talán az nem meglepő, hogy a házi kedvencek miatt ez nem is olyan ritka, de gondoltátok volna, hogy olyan pénzt is találtak, amin ORRSZARVÚ DNS-e volt rajta?

Objektum doboz

3. Influenzavírus

Az influenzavírus egy nedves pénzérmén akár 17 (!) napig is képes életben maradni. Ez a betegség télen egyébként is gyakori, a fagyos időjárás miatt pedig az sem csoda, ha a pénzünk az esőtől vizes lesz.

4. Különböző drogok

A kábítószerekkel élő emberek is ugyanúgy bejárnak a boltba vásárolni, és hozzáérnek a készpénzhez; a kezükön maradt láthatatlan drogok pedig rákerülnek a bankjegyekre is!

wc vécé toilette

Hétköznapi tárgyak, amik piszkosabbak, mint egy WC-ülőke

Nemhogy plázai mosdókban, de még otthon sem szívesen érünk hozzá a WC-ülőkéhez. Köztudott ugyanis, hogy ez a tárgy nem éppen makulátlan tisztaságáról híres: de azt gondoltátok volna akár egyetlen percig is, hogy az alábbi holmik még piszkosabbak ennél?

Hogy mik ezek a tárgyak, IDE kattintva megtudhatjátok.

Ajánlott cikkek