Egyéb kategória

Nem hiszitek el, mik kerülhetnek rá a bankjegyekre és pénzérmékre

Amikor kezünkbe veszünk egy bankjegyet vagy érmét, egy csomó minden átfut a fejünkön. Valószínűleg az, hogy egyébként mennyi bacilus és kosz van rajtuk, a lista legvégén kullog csak. Pedig most kiderült, igazából mik bújnak meg a pénzünkön!

vous - 2017.01.22.
Nem hiszitek el, mik kerülhetnek rá a bankjegyekre és pénzérmékre

Ha a pénzetek mesélni tudna! Egy vadiúj felmérés során azt vizsgálták meg a kutatók, milyen szemmel nem látható dolgok éldegélnek vígan a bankjegyeinken és pénzérméinken. Ha azt nézzük, hogy a vásárlás és fizetés során ezek mennyire gyakran cserélnek gazdát, cseppet sem hihetetlenek ezek a „titkos lakók”.

1. E. coli baktérium

Tudjátok, ez az a baci, ami egyébként a nyers húsban is ott van, és NAGYON veszélyes tud lenni az egészségetekre. Ezek után kétszer is meggondoljátok, hozzáértek-e a szátokhoz fizetés után, igaz?

2. Állati DNS-ek

A kutatók olyan bankjegyeket is találtak, amiken állatokból származó organizmusok voltak. Oké, mondjuk talán az nem meglepő, hogy a házi kedvencek miatt ez nem is olyan ritka, de gondoltátok volna, hogy olyan pénzt is találtak, amin ORRSZARVÚ DNS-e volt rajta?

Objektum doboz

3. Influenzavírus

Az influenzavírus egy nedves pénzérmén akár 17 (!) napig is képes életben maradni. Ez a betegség télen egyébként is gyakori, a fagyos időjárás miatt pedig az sem csoda, ha a pénzünk az esőtől vizes lesz.

4. Különböző drogok

A kábítószerekkel élő emberek is ugyanúgy bejárnak a boltba vásárolni, és hozzáérnek a készpénzhez; a kezükön maradt láthatatlan drogok pedig rákerülnek a bankjegyekre is!

wc vécé toilette

Hétköznapi tárgyak, amik piszkosabbak, mint egy WC-ülőke

Nemhogy plázai mosdókban, de még otthon sem szívesen érünk hozzá a WC-ülőkéhez. Köztudott ugyanis, hogy ez a tárgy nem éppen makulátlan tisztaságáról híres: de azt gondoltátok volna akár egyetlen percig is, hogy az alábbi holmik még piszkosabbak ennél?

Hogy mik ezek a tárgyak, IDE kattintva megtudhatjátok.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.