Új téli finomság hódít az Instagramon: a hókrém. És igen, igazi hó kell hozzá. Mutatjuk, hogyan készül!
Gyerekként ti is megkóstoltátok a havat, ugye? Sőt, valljuk be, van, hogy néha még most is elkapunk egy-egy hópelyhet a nyelvünkkel. Na de hogy megegyünk egy maráknyi havat?! Ez azért elég furcsán hangzik… Pedig az internet legújabb kedvence az úgynevezett hókrém.
Mi kell hozá?
Hogyan készül?
Miután összegyűjtöttétek a 8 csésze friss havat, öntsétek rá a vaníliát, majd adjátok hozzá a sűrített tejet, és kevergessétek addig, amíg jégkásaszerű nem lesz az állaga. Ha szeretnétek egy kicsit felturbózni, akkor a végén szórhattok rá egy kis színes cukorkát, vagy tehettek rá csokiöntetet. Ha ez megvan, már csak egy feladat van hátra: egyétek meg gyorsan, mert nagyon hamar elolvad!
Mutatjuk, milyen guszta a végeredmény:
Tény, hogy nagyon jól néz ki, viszont sajnos nem túl egészséges. A tudósok ugyanis megállapították, hogy a hó elnyeli a mérgező vegyületeket, például a kipufogógázt is – írja a Hello Giggles. Így ha ki szeretnétek próbálni ezt a desszertet, akkor mindenképp olyan helyről szedjetek havat, ami nagyon távol van az utaktól – de még így sem biztos, hogy teljesen tiszta lesz.
Ezért csendesebb a világ havazás után – itt a tudományos magyarázat!
Az egyik legszebb dolog a télben, hogy miután havazik, a világ valahogy elcsendesül. Különös béke ül a szívünkre, és legszívesebben egész nap csak könyveket olvasnánk egy pihe-puha takaró, valamint egy bögre forró csoki társaságában. De ha kimerészkedünk, akkor is csak a friss hó ropogását halljuk a talpunk alatt, ami valahogy olyan megnyugtató. Ismerős az érzés, ugye?
A teljes cikket ITT olvashatjátok el.