Egyéb kategória

Kiderült: ez a cipő csinálja a legjobb feneket!

Azt biztosan ti is észrevettétek, hogy ha magas sarkú cipőt viseltek, az megnyújtja az alakotokat, egy kicsit más testet kaptok, mint ami van. Ez bár nagyon jó dolog, azonban semmiképpen sem egészséges.

vous - 2017.01.20.
Kiderült: ez a cipő csinálja a legjobb feneket!

A magas sarkú cipő játszik az alakotokkal, valamint a popsitokkal is. Gondolhatnátok, hogy minél magasabb a sarok, annál jobb lesz a popsi, ez azonban nem így van. A Daily Mail tesztelte a cipőket, melyik csinálja a legjobb feneket, és egyben melyik cipő a leginkább egészséges.

ruhadarabok a tökéletes fenékért

Popsikisokos: a ti feneketek milyen alakú?

Ha azt mondják, fenék, akkor általában csak két típus jut eszünkbe: nagy és lapos. De tudtátok, hogy valójában 5 különböző fenékformánk is lehet? 

A plasztikai sebész Matthew Schulman azt mondja, hogy jó néhány különböző formájú feneket különböztetünk meg. A megfigyelései alapján ezek a következők: négyzet, V alakú, A alakú, kerek és fordított szív.

Nektek vajon milyen van?

Sportcipő

A sportcipő optikailag nagyobb, szélesebb feneket formál, viselésekor a súly egyenletesen oszlik meg a sarok és a lábujjak között. A sportcipő lehetővé teszi, hogy a láb szabadon mozogjon.

Forrás:
Natasha Pszenicki

Lapos cipő

A lapos cipők, bár nagyon kényelmesek, semmilyen építő hatással nem bírnak a popsinkra, tulajdonképpen olyan formája lesz, mintha cipő nélkül lennétek, valamint nem túl jó a testnek.

Stiletto sarok

Ezek a cipők tökéletesek… a feneketek szempontjából. Megnyújták a lábakat, a feneket feljebb tolják és feszesebbnek mutatják. Még mielőtt kidobnátok az összes lapos cipőtöket, ne tegyétek, ugyanis a stilettók nem mindennapos viselésre lettek kitalálva.

Forrás:
Natasha Pszenicki

Törpesarok

A legkényelmesebb sarok mind közül, azonban nagyobb popsit eredményez. A törpesarok a legideálisabb az egészség szempontjából. 

cipő lábbeli magas sarkú

Ez a három cipő a legrosszabb a lábatok egészségének

Nagyon sokszor halljuk nagymamáinktól, édesanyánktól, hogy ne viseljünk annyit magas sarkú cipőt, mert tönkretesszük a lábunkat. Bár az esetek 99%-ában őseinknek mindig igaza van, a cipőviselési szokásokban ne hallgassunk rájuk! Nem a magas sarkú cipővel tesszük a legrosszabbat a lábunkkal!

Talán épp ellenkezőleg!

Platform

Ez a sarok egy kicsit kitolja a feneket, így formásabbnak fog tűnni, a lábakat pedig szintén meghosszabbítja, de azok rugalmassága romlik, ugyanis a platformcipők talpa nem hajlik. Valószínűleg kisebb nyomást gyakorol a csípőre, mint egy tűsarkú, de könnyen kialakulhat hátfájás a viselésétől.

Forrás:
Natasha Pszenicki

A többi fotóért kattintsatok IDE!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Szuperhősök a kertemben: Itt az ideje segíteni nekik!
Világ
Szuperhősök a kertemben: Itt az ideje segíteni nekik!
vous - 2023.03.11.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, milyen fontos a méhek jelenléte a bolygónkon, hiszen ez az egyetlen rovar a világon, ami képes ételt előállítani az ember számára is, ami nem más, mint a jól ismert méz – írja Zsuzsanna, aki a VOUS vendégszerzői felhívására küldte be írását. A következő sorokban Pálfy Zsuzsanna cikkét olvashatjátok.

Otthon

Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
Otthon
Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
vous - 2023.03.16.
A vízhatlan matracvédő megóvja a baba és kisgyermek ágyának a matracát a nemkívánatos foltoktól. De mi a helyzet a nagy méretű ágyakkal? Sok esetben ugyanis együtt alszik a kicsi a szülőkkel vagy hajnalban, ha felébred, bemászik a szülői ágyba. Szerencsére nagy, 180x200 és 200x200 cm-es méretben is elérhető a matracvédő, így nem történik semmi probléma, ha nem ébred fel a gyermek arra, hogy pisilni kell. A szobatisztaságra való szoktatáskor ez előfordul, így jobb felkészülni rá és megelőzni a bajt.