Egyéb kategória

Vigyázzatok! Ettől az emojikombinációtól rögtön összeomlik az iPhone-otok

Gondoltátok volna, hogy egy szimpla, 3 karakterből álló üzenet teljesen lefagyaszthatja a telefonotokat? Akkor is, ha nektek küldik el ezt a kombinációt! Most eláruljuk, pontosan miről is van szó, és hogyan védhetitek ki.

vous - 2017.01.19.
Vigyázzatok! Ettől az emojikombinációtól rögtön összeomlik az iPhone-otok

Már el sem tudnánk képzelni, hogy hangulatjelek nélkül beszélgessünk, a legújabb emojik pedig csak még inkább meghozzák a kedvünket egy-két smiley-hoz. Akad azonban egy olyan 3 karakteres üzenet, amit ha elküld nektek egy ismerősötök, rögtön lefagy az iPhone-otok, és egyszerűen semmit sem tudtok csinálni ellene.

telefon nő

Android vs. iPhone: elképesztő, mit árul el az emberről, melyiket választja

Még csak tavaly mutatták be az iPhone 7-et, máris lesújtó hírt kell közölnöm –persze nem a legújabb szériával, hanem az iPhone-osokkal kapcsolatban. Egy tudományos kísérlet szerint ugyanis az Android-felhasználók kedvesebbek, őszintébbek és szerényebbek az iPhone-osok táboránál. Ez pedig elvezet bennünket a kérdéshez, amit magunktól talán soha nem tettünk volna fel: a telefonunk tényleg meghatároz bennünket?

A további részleteket ITT olvashatjátok el.

Egy videóban mesélte el egy srác, hogyan is működik ez a furcsa kombináció. Ha valaki a fehér zászló és a szivárvány hangulatjelek közé beszúr egy nullát, és elküldi valakinek, az adott személy telefonja, anélkül hogy megnyitná az üzenetet, lefagy. A kikapcsológombbal sem lehet semmit tenni, az egyetlen opció, hogy vártok, míg a mobilotok 3-5 perc után magától újraindul. Erre egyébként az iOS 10.1.1. és az annál régebbi verziókon reagál így a telefon; a 10.2.1. már elméletileg immunis rá.

És mi van akkor, ha ti ütitek be az iPhone-otokba a kombinációt? Nos, a videóból kiderül, hogy bizonyos operációs rendszereken ilyenkor az adott app rögtön összeomlik. Erről egyébként az tehet, hogy az iPhone megpróbálja a három hangulatjelet egy emojivá, méghozzá szivárványos zászlóvá alakítani, de nem sikerül neki, ezért lefagy. A további részleteket az alábbi videóban nézhetitek meg.

Objektum doboz

Ajánlott cikkek