Egyéb kategória

Tudtátok? A kalcium könnyíthet a „nehéz napokon”

A menstruáció sajnos a legtöbb nő életét megkeseríti. De szerencsére számíthatunk különféle praktikákra, melyek igyekszenek javítani a fennálló helyzeten.

vous - 2017.01.15.
Tudtátok? A kalcium könnyíthet a „nehéz napokon”

Azt már korábban tisztáztuk, hogy mi az a 8 dolog, amit minden nő átél a menstruáció alatt, meg azt, hogy mitől maradhat ki a menstruáció. Azzal pedig már nem mondok újat, hogy a nők jelentős része negatívan éli meg a „piros betűs napokat ”. Miközben néhány apró dologgal igenis lehet változtatni ezen a hozzáálláson, ráadásul pozitív irányba!

Chloe Christos

Előállt történetével az 5 éve menstruáló lány

Egy ausztrál nő, Chloe Christos 14 éves korától egészen 19 éves koráig menstruált. Vonakodott bárkinek is szólni róla, szégyellte, hogy ez történik vele. Amikor végre elő mert állni a problémával, az orvosok nem tudták megállapítani, mi okozza az állandó vérzést. Orvosai méheltávolító műtétet javasoltak neki, de a lány ebbe nem nyugodott bele. Kórházról kórházra járt, amíg végre megszületett a diagnózis.

A cikk itt folytatódik.

  1. Legyenek mindig nálatok a már bevált és a nőgyógyászotokkal leegyeztetett csodapiruláitok. Ha ti inkább teákkal próbálkoznátok, én a cickafarkot és a zsályát ajánlom.
  2. Az egyik legfincsibb módszer mindenképp a helyes étkezés. Korábban, ebben a cikkben már említettük, milyen menstruációra ható ételek közül választhattok. Azonban mindehhez külön jó, ha odafigyeltek a kalciumbevitelre. A kalcium ugyanis csökkenti az emlők érzékenységét.
  3. Egy pár óra alvást igyekezzetek beiktatni ilyenkor az életviteletekbe, így nemcsak pihentebbek lesztek, hanem enyhítetitek a görcsöket és a fájdalmat.
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.