Egyéb kategória

6 tipp, hogy ne szakítás legyen a távkapcsolat vége

Az élet mindig akadályokat gördít elénk. De miért is menne minden simán? Akkor nem lenne semmi izgalom az életünkben. És van az úgy, hogy az élet egy időre elszakít a párotoktól, ám ennek ellenére nem kell kétségbeesni a távkapcsolatoktól!

vous - 2017.01.10.
6 tipp, hogy ne szakítás legyen a távkapcsolat vége

Amikor úgy érezzük, hogy minden simán megy az életünkben, akkor kell felkészülni igazán. A volt magyartanárom áttért a buddhista vallásra, és sokszor mondta nekünk, az élet egy körforgás. Lehet, hogy éppen a csúcson vagyunk, de utána a lejtő következik. Viszont, ha úgy érezzük, hogy semmi nem sikerül, akkor tudnunk kell, hogy ott van utána a boldogság is. 

Ez a gondolata nagyon megragadt bennem, és azóta is mindig próbálom észben tartani. Ha pedig jobban belegondolunk, akkor ez a párkapcsolatokra is érvényes. Mindig lesznek hullámvölgyek, amiket ha sikerül együtt megoldanotok, akkor újra sütni fog a nap. De mi van akkor, ha a kapcsolatotok közé beszállt néhány kilométer is? Igenis működhet a távolság ellenére is, csak meg kell fontolni pár tanácsot!

1. Facetime egyszerű telefonhívás helyett

Csodálatos a technika, és éppen ezért egy kis távolság sem lehet akadály, hogy lássátok egymást. Skype, Facetime, videohívás a Messengeren, amit csak szeretnétek. Természetesen nem olyan, mintha élőben találkoznátok, de így nemcsak a hangját hallhatjátok, hanem láthatjátok is.

Objektum doboz

2. Mondjátok el egymásnak, mik történtek veletek aznap!

Amikről eddig beszéltetek, arról ugyanúgy beszéljetek eddig is. Kiakadtatok a főnökötök miatt? Mondjátok el neki! Azáltal, hogy folyamatosan képben vagytok, hogy mi történik a másikkal, úgy érezhetitek, mintha csak elmentetek volna dolgozni, és este majd találkoztok otthon.

3. Küldjetek neki szeretetcsomagot!

Nemrég pár barátnőmmel meglátogattuk egy külföldön élő barátnőnket. A lánynak az volt a kívánsága, hogy vigyünk neki annyi Túró Rudit, amennyit csak tudunk, hiszen ahol él, ott nincsen. Miért ne tehetnétek ezt meg a pasitokkal is? Természetesen nem kell azonnal kiutazni hozzá, állítsatok össze neki egy csomagot olyan dolgokkal, amikről úgy érzitek, jól fognak esni neki, és már küldhetitek is.

Objektum doboz

4. Legyetek tisztában egymás időbeosztásával!

Nincs is rosszabb annál, amikor egy fontos meeting közben jön a hívás, és nem tudtok rá reagálni. Fontos, hogy észben tartsátok, kinek mi az alkalmas időpont. Gondoljatok bele, ha például olyan országban van, ami más időzónába esik, akkor nem éppen a legjobb, ha hajnali kettőkor megcsörren a telefon. 

5. Figyeljetek oda a pillanatokra, amiket együtt tölthettek!

Egy távkapcsolatban nincs is annál értékesebb, amikor végre találkozhattok egy kis időre. Ilyenkor ne hívjátok fel a volt lakótársatokat vagy a legjobb barátnőtöket, aki éppen ugyanabban a városban van. Töltsetek minőségi időt a párotokkal, hogy feltöltődjetek a következő időszakra, amikor nem lesztek együtt.

Objektum doboz

6. Jó reggelt és szép álmokat!

Két egyszerű mondat, mégis sokat számít. Kezdjétek egy jókívánsággal a napot, és fejezzétek is be így. Mert mi lehetne annál szebb ajándék neki, ha ő az első és az utolsó gondolatotok is?

Objektum doboz

Az élet mindig próbára fog tenni titeket, de nem szabad hagyni, hogy néhány kilométer szétrombolja azt, amiért egészen eddig dolgoztatok!

Ajánlott cikkek