Egyéb kategória

Se élesztő, se sütőpor, csak ropogós, mennyei íz: csöröge, a csodafánk

Még fel sem ocsúdtunk az ünnepekből, máris itt a leghosszabb ünnepi szezon, a farsang, és vele együtt az ellenállhatatlan fánk is! A kelt szalagos fánk ilyenkor a legkelendőbb, pedig van nekünk csörögénk is, ami sokkal egyszerűbb és gyorsabb, de legalább olyan finom!

vous - 2017.01.10.
Se élesztő, se sütőpor, csak ropogós, mennyei íz: csöröge, a csodafánk

A csörögefánk, forgácsfánk vagy herőce néven is ismert finomság azoknak a kedvence, akik szeretik a ropogósabb édességeket. A csöröge ugyanúgy olajban sül, mint a kelt tésztából készülő szalagos fánk, csakhogy ebben nincs se élesztő, se sütőpor, nem kell attól tartani, hogy nem kel meg kellően.

Ha néhány alapszabályt betartunk, akkor nagyon finom, könnyű, belül puha, kívül ropogós forgácsfánkot süthetünk.

A vízkereszttől (január 6.) hamvazószerdáig, vagyis a húsvét előtti negyvenedik napig, a húshagyókeddet követő hamvazószerdáig tartó farsangi időszak ugyancsak hosszú, így érdemes minél többféle fánkot sütni – mindannyiunk örömére.

3-letoltheto-felnottszinezo-ami-farsangi-maszk-is-ez-egyben-tolunk-nektek7

3 letölthető felnőttszínező, ami farsangi maszk is egyben – tőlünk, nektek!

A farsangi időszak vízkereszttől – január 6. – hamvazószerdáig tart, ami idén február 10-re esik, tehát jóval rövidebb időszak lesz a megszokottnál. Ha valaki szívesen rendezne maszkabált, már most jobb, ha belekezd a szervezésbe és az előkészületekbe, mert sürget az idő.

Töltsétek le a maszkot ITT!

A szalagos fánk mellett érdemes kipróbálni a gyors túrófánkot, a spanyolok kedvencét, a churrost, ami nálunk egyes régiókban tolófánkként ismert, de az almafánk és az égetett tésztával készülő egérke is bekerülhet a repertoárba. És persze kihagyhatatlan a csöröge is, az egyik legegyszerűbb fánkféle!

A forgácsfánk vagy csöröge egy kis odafigyeléssel szinte elronthatatlan, kiadós és gyors!

Egy kis trükkel nem szívja magába az olajat, és a végeredmény egy aranybarnára sült, kívül ropogós, belül puha, porcukorba burkolt sütemény, ami a legfinomabb lekvárba mártogatva.

A cikk itt még nem ér véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Majka, Azahriah, Korda György és Balázs Klári – a legnagyobb magyar sztárokkal és legendákkal várja látogatóit júliusban az EFOTT fesztivál
Világ
Majka, Azahriah, Korda György és Balázs Klári – a legnagyobb magyar sztárokkal és legendákkal várja látogatóit júliusban az EFOTT fesztivál
vous - 2023.03.27.
A legnagyobb magyar sztárokkal és legendákkal várja látogatóit az EFOTT fesztivál július 12. és 16. között a Velencei-tónál. Hat színpadon több mint 100 fellépőt láthatnak a fesztiválozók, többek között a VALMAR, Azahriah, a Wellhello, a Halott Pénz, Majka vagy a nagyszínpadra visszatérő Korda György és Balázs Klári produkcióját.

Otthon

Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
Otthon
Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
vous - 2023.03.16.
A vízhatlan matracvédő megóvja a baba és kisgyermek ágyának a matracát a nemkívánatos foltoktól. De mi a helyzet a nagy méretű ágyakkal? Sok esetben ugyanis együtt alszik a kicsi a szülőkkel vagy hajnalban, ha felébred, bemászik a szülői ágyba. Szerencsére nagy, 180x200 és 200x200 cm-es méretben is elérhető a matracvédő, így nem történik semmi probléma, ha nem ébred fel a gyermek arra, hogy pisilni kell. A szobatisztaságra való szoktatáskor ez előfordul, így jobb felkészülni rá és megelőzni a bajt.