Otthon

Trükkös házi praktikák, amik nélkül mostantól ti sem tudtok élni

A mai fogyasztóorientált világban már alig van olyan probléma, amire ne gyártottak volna le valamilyen megoldást. Egyre-másra jelennek meg a piacon az újabb – gyakran értelmetlen – kütyük, amik biztosan jók valamire. Semmire. Na de mi van akkor, ha otthon vagyunk, és pont a legalapabb dolog hiányzik a készletünkből? És ha olyan gondunk akad, amire nincs megoldás? Jön a józan paraszti ész, ami ráadásul még ingyen is van. Íme pár égető probléma, hozzá a megoldással!

vous - 2017.01.07.
Trükkös házi praktikák, amik nélkül mostantól ti sem tudtok élni

Nincs otthon tölcsér?

Ez égető probléma, amikor bele szeretnétek erőltetni egy nagy adag folyadékot valamilyen kisebb szájú edénybe. Megpróbálhatjátok tölcsér nélkül is, de akkor mocskosabb lesz a konyhátok, mint valaha. Arról nem beszélve, hogy van egy tök észszerű módja annak, honnan kerítsetek egy tölcsért magatoknak: kérjetek a szomszédtól! Na jó, nem ez a megoldás, hanem az, hogy egy üres vizespalack tölcséresen végződő felét levágjátok, és máris van tölcséretek!

Objektum doboz

Folyik a szemét… blöe!

Azt hiszem, mindannyiótok ismeri azt a jelenséget, amikor vinné le a szemetet, de az aljából csurog valami trutyi. Nos, ezt egy apró mozzanattal tudjátok kivédeni: tegyetek az aljára újságpapírt! A papír beszív minden nedvességet, így legalább nem folyik, még ha szaglik is.

Nyikorog a fiók

És ez még a kisebb baj, mert amikor az egész testeteket bele kell adnotok abba a lendületbe, amivel be tudjátok zárni vagy ki tudjátok nyitni, nos az szörnyen rossz, és ugyan nem gyakran, de akár ujjvesztéssel is járhat. Körömveszteséggel tuti! Szóval, lökdösődés helyett inkább vegyétek ki a fiókot, kenjétek be jó vastagon az érintkezések helyét gyertyával, és voilà, csúszni fog, mint az atom!

Objektum doboz

Jaj, csak a fúrást ne!

Én legalábbis mindig ezt sikoltozom a fejemben, amikor fúrni kell a falba takarítás után. A fúrás ugyanis egyenlő azzal, hogy újra takarítani kell, porszívózni legalábbis tuti. Nos, legközelebb ezt is megelőzhetitek. Fúrás közben tartsátok oda a porszívó csövét, hadd szívja be a törmeléket egyből, ha pedig a plafonon kell fúrni valamit, akkor egy festékesdoboz tányéros tetején fúrjatok középre egy lyukat, és a mélyedésével felfelé hagyjátok rajta a fúrón. Fúrás közben szorítsátok a falhoz, így a törmelék belerázódik majd, és nem a földön köt ki.

Pizzát sütnétek, de nincs tepsi?

Semmi gond! Fordítsátok meg a legnagyobb serpenyőtöket, és használjátok azt alapnak! Igazán rusztikus, kör alakú pizza lesz a végeredmény!

Kókadozik a virágotok? Adjatok neki piát!

Bizony, a virágcsokrotok életét jó pár nappal meghosszabbíthatjátok, ha cukrot vagy vodkát öntötök alájuk.

Objektum doboz

A házi receptekben és megoldásokban az a jó, hogy költséghatékonyabbak, gyakran pedig egészségesebbek is, ha pédául szépségápolásról van szó, vagy takarításról. Néhány VOUS-tippet már megosztottak veletek a lányok takarítás terén, de a puha sarkakra is van tuti tippünk, nem beszélve a tükörsima arcbőr titkáról, amit itt tudhattok meg. Betegségekre is tud ám segítséget nyújtani pár otthoni cucc, a körömgombát például patika nélkül is kezelhetitek, ehhez Adri ad nektek pár tuti ötletet!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.