Egyéb kategória

Tartalmas, de nem nehéz, igazi főnyeremény: lazacleves, a finnek kedvence

Az egyik legfinomabb leves a kalakeitto, azaz a finn halleves, ami a mi legendás magyar halászlénkhez képest sokkal szelídebb: tejszínnel és zöldséggel készül, gyors és nagyon egyszerű. Érdemes kipróbálni és rendszeresen bevetni, mert még azok is szeretik, akik amúgy nem rajonganak a halételekért.

vous - 2017.01.06.
Tartalmas, de nem nehéz, igazi főnyeremény: lazacleves, a finnek kedvence

Ez a tejszínes-kapros halleves Finnországban az egyik legkedveltebb fogás, minden étteremben kapható, de otthon is gyakran kerül a családi asztalra akár hetente többször, mert nagyon jól variálható, könnyű és pikk-pakk elkészül, tartalmas, de nem nehéz, egyszóval igaz főnyeremény.

Tulajdonképpen bármilyen halból készülhet, de a legelterjedtebb mégis a lazacos változat, talán azért, mert a lazac rózsaszín húsa mutatós a tejszínes, fehér levesben.

A hal mellett biztosan van benne krumpli és sárgarépa, valamint tejszín, jellegzetes fűszerei pedig a szegfűbors és a kapor, de innentől kezdve már bátran variálható. A zöldségességet fokozhatjuk felkockázott zellerrel, karalábéval, édesburgonyával vagy sütőtökkel, mehet bele egy maréknyi zöldborsó vagy zöldbab is, ha épp van kéznél.

halak

A Halak jegy jellemzése: tényleg képes megtéveszteni a környezetét?

Sokan helytelenül mondják magukról, hogy „Hal” vagyok, holott az asztrológiai elnevezése helyesen Halak, többes számban. E jegyben több személyiség is lakozik. A Halak jegy az úgynevezett kettős jegyek közé tartozik (ilyen kettős jegy még az Ikrek és a Nyilas), amely ellentmondásokkal teli. Ennek mértéke attól függ, hogyan viszonyul a saját sebezhetőségéhez: elfogadja, áramlik-e vele, esetleg menekül előle, vagyis szemben úszik az árral.

Tudjatok meg még többet a Halak jegyről ITT!

Aki nem szereti a kaprot, kiválthatja petrezselyemmel, de egy próbát mindenképpen megér kaporral még azoknak is, akik amúgy nem rajonganak érte, mert a lazaccal, a tejszínnel és a szegfűborssal egészen izgalmas és nagyon komplex ízhatást ad.

Mivel nálunk ritkábban használt alapanyag a lazac, ünnepi fogásként is megállja a helyét!

A cikk itt még nem ér véget! A folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
Otthon
Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
vous - 2024.04.26.
Az esztétikum, a rendezettség és a harmónia rendkívül fontos egy lakás berendezése szempontjából. Akkor tudjuk igazán jól érezni magunkat otthonunkban, ha nemcsak praktikus és kényelmes, hanem tetszetős is egyben.