Egyéb kategória

Hivatalos: új emberi szervet találtak a kutatók

Szinte egészen hihetetlen, hogy 2017-ben még akad olyan emberi szerv, amiről nem tudunk. Hihetetlen, de igaz!

vous - 2017.01.04.
Hivatalos: új emberi szervet találtak a kutatók

The Lancet Gastroenterology & Hepatology tanulmányában jelent meg, miszerint a kutatók felfedeztek egy ezidáig ismeretlen emberi szervet a hasüregben:

bélfodor.

Ez a neve az eddig feltáratlan szervünknek, az oka pedig, hogy eddig nem tudtunk róla, hogy 2012-ig az orvosok az gondolták, a bélfodor különálló szerkezetek egysége, melyek a beleket rögzítik a hasfalhoz, úgy, ahogy a tartógerendák.

dns

A DNS-en túl: nem csak a gének mozgatják a szálakat, de akkor micsoda?

„A génjeimben van, nem tehetek róla.” „Genetikailag erre vagyok kódolva.” Ha kifogáskeresésről van szó, könnyen emeljük be egészen hétköznapi beszélgetésekbe is a tudományt, legyen szó egy temperamentumos kirohanásról vagy az állandó késésről.

A cikk ITT folytatódik!

A University of Limerick kutatócsapata azonban egy komplex mikroszkópos elemzéssel kiderítette, hogy ezek a struktúrák össze vannak kapcsolódva és egy különálló szerkezetet képeznek.

A kutatók azt egyelőre továbbra sem tudják, hogy a bélfodor a vastagbél rögzítése mellett milyen egyéb funkciót lát el, ez a következő lépés lesz. 

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.