Egyéb kategória

Azonnal álljatok le ezzel, ha fehér fogakat szeretnétek

Nem számít, milyen évet írunk, a fehér fog mindig divat lesz. Mindenki csillogó, hófehér fogakról álmodik, de hát ott van az fránya kávé és kóla, a legrosszabb esetben pedig a cigi. Ezek már önmagában elszínezik a fogainkat, de csak egy dolog az igazi ellensége a vakító fognak.

vous - 2016.12.29.
Azonnal álljatok le ezzel, ha fehér fogakat szeretnétek

Kávé, kóla vagy cigi? Ezek közül az egyik – amúgy mindegyik – árt a fehér fogaknak. Ha ezek közül rendszeresen fogyasztjátok az egyiket, semmi értelme kifizetni rengeteg pénzt a fogfehérítésre

Sajnálom, hogy ezt nekem kell közölnöm, de valahol már biztosan tudtátok.

A fehér fogak Voldemortja maga a kávé.

Pusztán napi egy csésze kávé is komoly károkat okozhat. A kávé beágyazódik a repedésekbe, elszínezi a fogakat és roncsolja a fogzománcot. Mivel a jó kis fekete erősen savas, képes lebontani a fogzománcot, ami idővel elszíneződéshez vezethet. Ezt amúgy nem csak a kávé tudja, a sötét színű italok, mint a kóla és a fekete tea is okozhatja ezt.

starbucks kávé pohár

4 mítosz, amit sürgősen felejtsetek el a kávéról!

Minden elgyötört elmének szent ital a kávé, és megváltás a reggeli kómásoknak. Olyannyira, hogy vizsgaidőszakban már akkor is iszom, ha amúgy tudom, hogy nem segít – a placebohatás mégis megvan.

Nem ez az egyetlen dolog, amivel megtévesztjük magunkat a kedvenc fekete italunk kapcsán, több mítosz is kering ugyanis a kávéról, amit sokan elhiszünk. Ezeket hoztam el nektek, a Lifehacker pedig mindről lerántotta a leplet. A cikk folytatása ITT jön!

Nem akartok lemondani a kávéról? Én is nehezen tudnék, ezért amikor csak tehetem, szívószállal iszom a feketét. Baromi bénán nézek ki, és talán nem is ér semmit, de azt gondolom, így kevésbé ártok a fogaimnak. 

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
Világ
EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
vous - 2023.06.05.
A törökországi földrengésben érintett hallgatókat is vendégül lát idén az EFOTT fesztivál – jelentette be Dr. Hankó Balázs Zoltán felsőoktatásért felelős államtitkár a rendezvényt beharangozó sajtóeseményen. Elhangzott: az EFOTT az egyetemisták fesztiváljaként a 18-29 éves korosztály egyik legkedveltebb nyári programja. A rendezvény sokszínű zenei kínálatának köszönhetően a középiskolásoktól az egyetemistákon át minden korosztály megtalálhatja a számára legizgalmasabb előadókat, 6 színpadon több mint 100 fellépőt. Július 12. és 16. között többek között a VALMAR, a Wellhello, Dzsúdló, a Halott Pénz, a Follow the Flow, ByeAlex és a Slepp, Azahriah, Majka, a Blue, a La Bouche és a Culture Beat is koncertezik a Velencei-tó partján. A fesztivál nappali programjait összefogó UNIversumba idén rekordszámú felsőoktatási intézmény jelentkezett. A programok középpontjában a kultúra, az egészséges életmód, a digitalizáció és a fenntarthatóság áll majd.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.