Egyéb kategória

Ezért ne viseljétek otthon az utcai cipőtöket!

Hiába van teli mind a két kezetek, a cipőtöket ne csak akkor rúgjátok le magatokról az előszobában, ha véletlenül kutyakakiba léptetek. Több okunk és érvünk is van amellett, hogy a kinti cipő miért nem való bentre!

vous - 2016.12.28.
Ezért ne viseljétek otthon az utcai cipőtöket!

1. Behordjátok a bacikat

Gondoljatok bele, mennyi helyen megfordultok egy nap. Ott van mondjuk a nyilvános WC padlója, az irodai szőnyeg, és természetesen az utcán a járda. Ezek mindegyike hemzseg a bacilusoktól. Ha nekem nem hiszitek el, akkor itt van példáként az Arizonai Egyetem egyik kutatása. A tanulmány azt ecseteli, hogy a szakemberek átlagosan 421.000 baktériumot találtak az utcai cipők talpán. Most őszintén, szeretnétek ezekkel gazdagítani a család létszámát?!

2. Károsítjátok a padlót 1.0

Most főként a fapadlóról lesz szó, de az is figyeljen, aki esetleg a szőnyegre lép rá a kinti cipőjével. Minél jobban elkoszoljátok a talajt vagy a borítását, annál többször kell súrolnotok és súrolnotok. Így nemcsak a tisztítószerek és a szabadidőtök fogy, hanem sérülhet a padló / a borítás állapota is.

porszívó takarítás szőnyeg

Tisztítsátok a szőnyegeiteket környezettudatosan!

Miként is kell szőnyeget tisztítani környezettudatosan? Mindössze három összetevőre lesz szükségetek: egy minél természetesebb mosószappanra vagy mosószerre, szódabikarbónára és fehér ecetre.

A részletekért kattintsatok ide!

3. Károsítjátok a padlót 2.0

Elsőre talán észre sem lehet venni, de bizony a cipő talpával a padlót összevissza lehet karcolni. Főleg, ha magas sarkú van rajtatok.

4. Sőt, a lábaitokat is károsítjátok

Ha hideg a talaj nálatok, akkor természetesen csak zokniban flangáljatok, ha van padlófűtés, lehet anélkül is! Ez nemcsak a padló épsége miatt jó, hanem a lábizmaitokat is erősíthetitek így.

láb szoknya talp

A konyhátokban lehet a megoldás a lábproblémáitokra

Rengeteg olyan egészségügyi probléma van, ami a lábunkat érinti és méregdrága gyógyszereket ír fel rá az orvosunk. Nem kell kenőcsökre, krémekre költenetek, próbáljatok ki inkább természetes gyógymódokat!

A cikk folytatását itt találjátok.

5. Rontjátok a levegő minőségét

A cipőtökkel port és méreganyagot hozhattok be a lakásotokba, amelyekkel romolhat a levegő minősége odabent.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!