Egyéb kategória

Szaloncukor helyett: a galaktikus csoki titeket is elvarázsol

A csokoládé az egyik legfinomabb dolog a világon. De mit szólnátok akkor, ha egy kicsit felturbóznánk? Mutatjuk, hogyan készíthetitek el otthon a galaktikus csokoládét!

vous - 2016.12.13.
Szaloncukor helyett: a galaktikus csoki titeket is elvarázsol

2016-ban hódító útjára indult a galaktikus minta: írtunk nektek a galaxisfényű orcákról, a galaktikus csillámsminkről és a galaktikus hajfestésről. Most pedig egy olyan káprázatos édességre bukkantunk, ami ugyancsak a galaxis színeiben pompázik, és ráadásul nagyon guszta. Ha tehát egy kicsit fel szeretnétek dobni az ünnepeket, akkor a szaloncukor helyett idén készítsetek galaktikus csokoládét! 

Objektum doboz

Mi kell hozzá?

  • 4 tábla étcsokoládé
  • 2 tábla fehér csokoládé
  • kék ételszínezék
  • lila ételszínezék
  • ehető csillagok, gyöngyök a díszítéshez 

Hogyan készül? 

Egy nagy tálban olvasszátok fel az étcsokit! Ezt tartsátok melegen és tegyétek félre.

A két fehér csokit tegyétek két külön tálba, olvasszátok fel, majd az egyikhez adjátok hozzá a kék, a másikhoz pedig a lila ételszínezéket. Ezeket szintén tartsátok melegen addig, amíg előkészítitek a tepsit.

A sütőpapírral kibélelt tepsibe öntsétek bele az étcsokit, egyengessétek el, majd öntsétek rá csíkokban a kék, majd a lila csokit. Ha ez kész, egy kés hegyével keverjétek össze a színeket, hogy igazán galaktikus legyen a hatás. Végül pedig szórjátok meg csillagokkal, gyöngyökkel, és hagyjátok állni két órán keresztül. Ha ez megvan, már nincs más dolgotok, csak kiélvezni a finomságot! 

Objektum doboz

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.