Egyéb kategória

Ezekre figyeljetek oda, ha fogyás nélkül szeretnétek fittebbek lenni

A legtöbb helyen csak arról lehet olvasni, milyen edzéstervvel és diétával tudjátok gyorsan leadni a felesleges kilókat. De mi van azokkal a lányokkal, akik nem szeretnének fogyni, csak erősítenének és izmosodnának? Mi most rájuk is gondoltunk, és összegyűjtöttünk néhány dolgot, amire érdemes odafigyelniük.

vous - 2016.12.12.
Ezekre figyeljetek oda, ha fogyás nélkül szeretnétek fittebbek lenni

1. Ami az edzést illeti…

Ahhoz, hogy a súlyotok ne csökkenjen, olyan edzéstervre van szükségetek, ami inkább az izmokra fókuszál, szemben a kalóriaégetéssel. A kevesebb ismétlésszám segíthet ebben, így érdemes egy sorozaton belül csak 6-8-szor végigcsinálni a mozdulatokat. Sok helyen olvasni, hogy egyszerre csak egy izomcsoportra kell dolgozni, ami persze a testépítőknél be is válhat, de nektek érdemes inkább egy edzésbe többet belecsempészni. Guggolás, fekvőtámasz, súlyzós feladatok; a YouTube-on rengeteg videót találhattok, ha beírjátok, hogy „skinny girl training”.

2. Kardiót lehet?

Hát, annyira intenzíven inkább ne. Próbáljatok meg kevesebbet kardiózni, mert ezzel pont azokat a kalóriákat égetnétek el, amit a testetek izomépítésre használna. Túl sok ebből pedig fogyáshoz vezet. Inkább a rövidebb, intenzívebb kardiót javasolják ilyenkor, például az intervalledzést – írja a Livestrong.

Forrás:
iStock.com

3. Ami elengedhetetlen

A fehérje az egyik legfontosabb dolog, ha izmosodni szeretnétek, épp ezért minél többet kell bejuttatni a szervezetetekbe – különben egy idő után nem látjátok a változást magatokon. Ha pedig a fehérje nagyon kevés az étrendetekben, a súlyotok ugyan változatlan marad, de a testzsírotok magasabb lesz. Legjobb fehérjeforrások például a hal, tojás és a csirke.

4. Zsír? Igen!

A zsír fontos összetevője az étrendnek, még akkor is, ha valaki fogyni szeretne. Az egészséges zsírt például olívaolajból vagy avokádóból tudjátok bejuttatni a szervezetetekbe, és ez segít az izmaitoknak gyógyulni egy-egy kiadós edzés után. Nem szabad teljesen elhatárolódni ettől, ha ugyanis a napi bevitel a minimum alatt van, fogyni fogtok ugyan, de részben az izmaitokból.

popsi-fenek-edzes

4 ok, amiért bármit csináltok, nem kerekedik a popsitok

Hiába a futás és a sok guggolás, nem látszik meg a feneketeken? Ne aggódjatok, ezzel a problémával nem vagytok egyedül. Összegyűjtöttük, mi állhat a hátterében annak, hogy nem kerekedik a popsitok!

Az okokat IDE kattintva találhatjátok.

Ajánlott cikkek