Egyéb kategória

Ezekre figyeljetek oda, ha fogyás nélkül szeretnétek fittebbek lenni

A legtöbb helyen csak arról lehet olvasni, milyen edzéstervvel és diétával tudjátok gyorsan leadni a felesleges kilókat. De mi van azokkal a lányokkal, akik nem szeretnének fogyni, csak erősítenének és izmosodnának? Mi most rájuk is gondoltunk, és összegyűjtöttünk néhány dolgot, amire érdemes odafigyelniük.

vous - 2016.12.12.
Ezekre figyeljetek oda, ha fogyás nélkül szeretnétek fittebbek lenni

1. Ami az edzést illeti…

Ahhoz, hogy a súlyotok ne csökkenjen, olyan edzéstervre van szükségetek, ami inkább az izmokra fókuszál, szemben a kalóriaégetéssel. A kevesebb ismétlésszám segíthet ebben, így érdemes egy sorozaton belül csak 6-8-szor végigcsinálni a mozdulatokat. Sok helyen olvasni, hogy egyszerre csak egy izomcsoportra kell dolgozni, ami persze a testépítőknél be is válhat, de nektek érdemes inkább egy edzésbe többet belecsempészni. Guggolás, fekvőtámasz, súlyzós feladatok; a YouTube-on rengeteg videót találhattok, ha beírjátok, hogy „skinny girl training”.

2. Kardiót lehet?

Hát, annyira intenzíven inkább ne. Próbáljatok meg kevesebbet kardiózni, mert ezzel pont azokat a kalóriákat égetnétek el, amit a testetek izomépítésre használna. Túl sok ebből pedig fogyáshoz vezet. Inkább a rövidebb, intenzívebb kardiót javasolják ilyenkor, például az intervalledzést – írja a Livestrong.

Forrás:
iStock.com

3. Ami elengedhetetlen

A fehérje az egyik legfontosabb dolog, ha izmosodni szeretnétek, épp ezért minél többet kell bejuttatni a szervezetetekbe – különben egy idő után nem látjátok a változást magatokon. Ha pedig a fehérje nagyon kevés az étrendetekben, a súlyotok ugyan változatlan marad, de a testzsírotok magasabb lesz. Legjobb fehérjeforrások például a hal, tojás és a csirke.

4. Zsír? Igen!

A zsír fontos összetevője az étrendnek, még akkor is, ha valaki fogyni szeretne. Az egészséges zsírt például olívaolajból vagy avokádóból tudjátok bejuttatni a szervezetetekbe, és ez segít az izmaitoknak gyógyulni egy-egy kiadós edzés után. Nem szabad teljesen elhatárolódni ettől, ha ugyanis a napi bevitel a minimum alatt van, fogyni fogtok ugyan, de részben az izmaitokból.

popsi-fenek-edzes

4 ok, amiért bármit csináltok, nem kerekedik a popsitok

Hiába a futás és a sok guggolás, nem látszik meg a feneketeken? Ne aggódjatok, ezzel a problémával nem vagytok egyedül. Összegyűjtöttük, mi állhat a hátterében annak, hogy nem kerekedik a popsitok!

Az okokat IDE kattintva találhatjátok.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.