Egyéb kategória

5 dolog, amit SOHA nem szabad elkövetnetek szex közben

Pénisztörés, gombás fertőzés, hibás óvszer, teherbe esés – a szex bizony egy olyan dolog, ami amellett, hogy elképesztően jó érzés, rengeteg rizikófaktorral jár együtt. Ez van. Persze nem szükségszerű, hogy tényleg adódjon valami probléma, ha engedtek a féktelen szenvedélynek. Vigyázni azonban nem árt.

vous - 2016.12.11.
5 dolog, amit SOHA nem szabad elkövetnetek szex közben

Segítségképpen itt egy tiltólista a Women'sHealth magazin oldaláról, ezeket semmiképpen nem érdemes az ágyban elkövetnetek, hacsak nem támad bennetek őrjítő vágy az iránt, hogy a nőgyógyászotok rendelőjében ücsörögjetek nonstop.

1. Ne becsüljétek le a nemi betegségek veszélyeit!

Lehet, hogy azt gondoljátok, veletek ez úgysem történhet meg, jobb, ha mégis az óvszer mellett döntötök. Bizonyos nemi betegségek gyógyulási ideje hosszadalmas, és az sem tuti megoldás, ha az egyéjszakásotok meglobogtatja a papírt, hogy minden rendben van nála. 

2. Az olajalapú termékek és az óvszer nem haverok, oké?

Szexi lehet, ha két olajtól sikamlós test összecsusszan, de a baj ezzel az, hogy az óvszeretek ennek egyáltalán nem örül, később pedig ti se fogtok, ha becsúszik egy nem tervezett bébi. A latexalapú óvszerek ugyanis egyáltalán nem jó barátai az olajalapú kencéknek – az olívaolajnak és a kókuszolajnak sem –, ugyanis lebontják a latexet, így az óvszer is funkcióját veszti. Ha mégsem bírjátok nélkülözni a sikamlós feelinget, akkor válasszatok víz- vagy szilikonalapú kencét/síkosítót, azzal stresszmentes lesz a szex.

Forrás:
iStock

3. A kajának a tányéron a helye, nem a vaginában!

Bizarr belegondolni, hogy ezt egyáltalán le kell írni, de úgy tűnik, léteznek emberek, akik szeretnek gyümölcsöket, zöldségeket dugdosni a hüvelybe, ami rendkívül egészségtelen. Beletörhet, kórokozókat juttat be, szóval ha már mindenképp használnátok valamit, akkor irány a szexshop, biztos találtok kedvetekre való segédeszközt, aminek ez a rendeltetése. 

4. Az orgazmus nem fontos!

Még mindig vannak olyan elképzelések, miszerint orgazmus nélkül nem lehet élvezni a szexuális légyottokat, pedig nem igaz. Néha egyszerűen nem történik meg maga az elélvezés, de ez teljesen rendben van. Kommunikáljatok szex közben, nem tilos a beszéd, hiszen így tudjátok igazán kielégíteni egymás vágyait. Biztosan találtok köztes megoldást, ami adott esetben mindkettőtöknek megfelel.

5. Óvatosan a durvulással!

Nem tilos durvulni egyáltalán, hiszen tudjátok, a szexben mindent szabad, ami mindkét félnek bejön és megfelel. Ennek ellenére a heves lökésekkel nem árt vigyázni, egy rossz szög fájdalmas lehet a pasitoknak, nektek pedig könnyen begyulladhat a hüvelyetek a túlzott kidörzsölődéstől, aminek egyértelmű jele, hogy fáj a vaginátok aktus közben. Apropó, fájhat mástól is, tudtátok?
 

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.