Egyéb kategória

A tél szépségei – 4 ok, amiért érdemes ilyenkor utazni

Nyáron mindenki szeret utazgatni. A nap lágyan csókolja a bőrünket, egy hűsítő vízpart, és a mi kedvünk egyből jobb. De miért ne utazgathatnánk télen is?

vous - 2016.12.10.
A tél szépségei – 4 ok, amiért érdemes ilyenkor utazni

Bizonyára tudjátok már, mennyire szeretek utazni. Én nem válogatok, bármikor szívesen utazok bárhova. Legyen szó Olaszországról, Hollandiáról vagy épp Németországról. Szerintem minden évszaknak megvan a maga szépsége. De most elárulom nektek, miért is érdemes télen útra kelni.

Ha a télre gondolok, akkor egyből egy kandalló jelenik meg előttem egy kanapéval, ahova leülök egy bögre forró csokival, egy meleg pokróccal és jó könyvvel. Ugye ti sem szívesen mozdultok ki ebben az évszakban? Pedig annyi szépség vár ránk odakint!

Lehet, hogy a hó hideg, de sokkal szebb képeket lehet készíteni

Míg tavasszal a nyíló virágok, ősszel pedig a színes falevelek, addig télen a hó az, ami különös varázzsal tölti meg a képeinket. És ha később elővesszük őket, akkor ezekben a képekben is ugyanúgy gyönyörködhetünk, mint a többiben. 

Objektum doboz

Karácsonyi vásárok, karácsonyi vásárok mindenhol

Még ha csak a környező országokba utazunk, legalább egy karácsonyi vásárral biztosan találkozunk. És lehet, hogy ilyenkor kicsit túlzsúfoltak a terek, de a finom, karácsonyi illatok és a forralt bor mindenért kárpótol minket. 

Objektum doboz

Forró italok minden mennyiségben

Most őszintén, nyáron ki szeret forró csokit inni a tengerparton? Télen viszont annál jobban esik. Ilyenkor a legjobb végigkóstolni az adott ország finomságait: teák, kávék, forró csokik és forralt borok… jöhetnek minden mennyiségben. Így pedig már a tél sem annyira hideg. 

Objektum doboz

Teljesen más arcukat mutatják ilyenkor a nevezetességek

A tél szépségei között egyértelműen ott vannak a karácsonyi díszkivilágítások. Az utcák, a terek, minden tele van fényfüzérekkel, és ilyet aztán nem láthatunk a többi évszakban. Romantikus andalgást bármikor csinálhatunk nyaralás alatt, de ilyen szép kivilágításokkal csak télen találkozhatunk.

Objektum doboz

Remélem, ti is kedvet kaptatok ahhoz, hogy télen ne csak a négy fal között legyetek, hanem utazgassatok is!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.