Egyéb kategória

Pár pici korty, ha már lángol a száj: mangólassi, egy isteni indiai turmix

Krémes, selymes, fűszeres, napindító turmixnak, finom uzsonnának vagy frissítőnek is ideális, Indiában pedig még a csípős fogások mellé is ezt fogyasztják – meglepő magyarázat is van ennek okára. Több fajtája is létezik, érdemes minél több módon kipróbálni!

vous - 2016.12.09.
Pár pici korty, ha már lángol a száj: mangólassi, egy isteni indiai turmix

Aki már kóstolt életében mangólassit, tanúsíthatja, hogy az egyik legfinomabb és legizgalmasabb gyümölcsös turmix, köszönhetően elsősorban a mangó különleges aromáinak, semmivel össze nem keverhető fűszeres illatának. Ezt egészíti ki némi joghurt és még némi fűszer és folyadék, amelyek meghatározzák a zseniális indiai ital hangulatát és ízvilágát.

A mangólassinak alapvetően két fajtája van, az édes és a sós-édes, ez utóbbi nagyon izgalmas, mert bár a gyümölcstől és némi édesítőtől édeskés, de határozott mennyiségű só is van benne, illetve némi fűszer, Indiában leggyakrabban őrölt kardamom. Ezt a változatot fogyasztják vízzel kicsit felhígítva csípős ételek mellé, amiben ugye az indiai konyha elég erős. Ennek oka, hogy

a mangó–joghurt páros a szájban és a gyomorban is jótékony az erős ételek semlegesítésére.

Pár pici korty, ha már nagyon lángol a száj, és pillanatok alatt csillapítja a tüzesség érzetét, ugyanígy a gyomornak is jótékony a nagyon erős fűszerek kellemetlen hatásainak tompításában.

india

Irány Bollywood! – Ismerjétek meg az indiai filmgyártás A-listás sztárjait

Ti mikor néztetek utoljára bollywoodi filmet? Bevallom, nekem sincs a hétvégi programjaim között. Sőt, az egyetemi oktatásban sem kiemelt tárgyként szerepel az indiai film története. Zárt világ, kevéssé ismert színészekkel, a nemzetközi piacra csak keveseknek sikerült kitörni. De ki kell törniük?

A cikk folytatásáért kattintsatok IDE!

Ha a mangólassit édes turmixként fogyasztanánk és ha határozottan nemet mondunk a sóra, akkor is vanak még variációk. A joghurt mellett érdemes hígítani, ezt megtehetjük tejjel vagy egy kis vízzel, ha frissítőnek szánjuk, akkor szódával vagy szénsavas ásványvízzel. Édesítésre használhatunk porcukrot vagy mézet, esetleg sztíviát vagy más természetes édesítőt.

A cikk itt még nem ér véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára

Forrás:
iStock
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Szemétszedés Világnapja
Világ
Szemétszedés Világnapja
vous - 2023.09.18.
Ausztrál kezdeményezésre lett a szeptember harmadik szombatja globálisan a Szemétszedés világnapja, “Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan” mottóval. Ehhez csatlakoztak az ország több pontján a szcientológia önkéntes lelkészek, akiknél már hagyomány, hogy ezen a napon az egyházuk épületének környékén és egyéb helyeken szemetet szednek.

Otthon

Egyszeri és megismételhetetlen: Így teheted egyedivé otthonod!
Otthon
Egyszeri és megismételhetetlen: Így teheted egyedivé otthonod!
vous - 2023.09.19.
Az otthonunk az egyik legfontosabb pont az életünkben. Ez az a hely, ahol fesztelenül jól érezhetjük magunkat, ahol néhanapján szomorúak vagyunk és ahol komfortra és biztonságra lelhetünk. Sokan a lakberendezés során is a kényelmes megoldásokat keresik, azonban azt senki nem szeretné, ha úgy nézne ki az otthona, mintha egy népszerű bútoráruház katalógusának egyik oldala.