Egyéb kategória

3 helyzet, amikor nincs kedvünk edzeni, de nagyon megéri!

Még az edzőterem királylányaival is előfordul, hogy az utolsó dolog, amit éppen csinálni szeretnének, az a sportolás. Azonban egy új  kutatás kimutatta, hogy az edzések extrahatékonyak azokban a helyzetekben, amikor egyébként semmi kedvünk nem lenne mozogni.

vous - 2016.12.05.
3 helyzet, amikor nincs kedvünk edzeni, de nagyon megéri!

1. Egy fárasztó nap után

Egy 15 perces testmozgás egy stresszes munkanap után segít, hogy 125 kalóriával kevesebbet egyetek, mint általában. A kutatók úgy vélik, talán a stressz és az izzadás hathat ki arra, hogy az egészségesebb ételeket választjátok utána – írja a Women's Health.

2. Egy lustálkodós hétvége közben 

Tudom, nem könnyű rávenni magatokat, de érdemes! A kutatók ugyanis arra jöttek rá, hogy ha 20 percet mozgunk szombaton vagy vasárnap, akkor az ahhoz vezet, hogy 1,6%-kal kevesebb lesz a testzsírunk évente. Ezt azzal indolokják, hogy több kalóriát fogyasztunk hétvégén, amit a testmozgás ellensúlyoz.

Forrás:
iStock

3. Egy bulizós hétvége alatt

Ha ilyenkor sportoltok, az edzés hosszú távon enyhíti a fizikai fájdalmakat (másnaposság), rövidtávon pedig endorfinokat szabadít fel, melynek hatására még jobb lesz a kedvetek. 

futas-edzes-sport-osszel

Kiderült: ez a legjobb időpont az edzéshez

Ti mikor sportoltok? Reggel, este vagy délután? Azt gondolnánk, nem számít, a lényeg, hogy mozgunk, azonban most kiderült, nem mindegy, hogy melyik napszakra időzítjük az edzést.

A teljes cikket ide kattintva olvashatjátok el!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.