Egyéb kategória

Gyerekfotók a Facebookon: börtönbe kerülhetnek az anyukák

A fiatal anyukák imádnak megosztani a gyerkőcökről képeket a Facebookon. Hogy az ismerősöket mennyire érdekli a 20. ugyanolyan kép a bájos babáról, már más kérdés. Egy új törvény szerint azonban az anyukák akár börtönt is kaphatnak a gyerkőcös fotókért.

vous - 2016.12.02.
Gyerekfotók a Facebookon: börtönbe kerülhetnek az anyukák

Az már vita tárgya, hogy ha felnő a gyerek, mennyire fog örülni a fürdetős intim fotóknak a Facebookon. Ezen elv továbbgondolása, hogy Franciaországban a már amúgy is merev adatvédelmi törvényeket módosítanák, ennek értelmében illegális feltölteni egy képet arról a személyről, aki nem adta a hozzájárulását. A gyerekeknek joguk lesz beperelni a szülőket, ha olyan fotó került ki róluk a közösségi oldalakra, amit ők nem szeretnének. Ebben az esetben a szülők akár több milliós bírságot is kaphatnak, vagy akár börtönbe is kerülhetnek. 

A záradék célja, hogy megelőzzenek bármilyen visszaélést a közösségi oldalakon. 

A szülők azt is elfelejtik, hogy bizony egy aranyos fotóból könnyen lehet mém, ha pedig tényleg nagyon intim a fotó, akár illetéktelenek kezébe is kerülhet

facebook

Ezt csináljátok, ha ellopják a fotóitokat a közösségi oldalakon

Számtalan sztorit lehet hallani, és talán már ti is jártatok úgy, hogy valaki ellopta a képeiteket a közösségi oldalról és azt sajátjaként használta fel. Bosszantó eset, de mi ilyenkor a teendő? Egy jogász segítségével kerestük erre a választ.

A cikk folytatása ITT jön!

Ajánlott cikkek