Egyéb kategória

Így tuti nem mászik el a sminketek az arcotokról!

Nagyon bosszantó a nap végén szembesülni azzal, hogy a sminketek nagy része az arcotokról máshová – inggallérotokra, sálatokra – költözik. Szerencsére apró, pici trükkökkel tehettek ellene, és ami azonos ezekben a tanácsokban, hogy mindet azonnal, reggel kell megtennetek, amikor sminkeltek. Kevés fontosabb dolog van ugyanis a sminkelésben, mint az, hogy fixáljátok a sminketeket.

vous - 2016.11.27.
Így tuti nem mászik el a sminketek az arcotokról!

Radírozzátok át az arcbőrötöket!

Egy gyors, meleg, nedves ruhával töröljétek le az arcotokról a bőrradír szemcséit, így eltüntetitek a laza, száraz bőrt. Az üde, friss bőrön nagyobb eséllyel marad meg a sminketek!

Használjatok hidratálót!

Igen, még azok is, akiknek zsíros a bőre! Egy vékony réteg krém segít abban, hogy a smink rajtatok maradjon, és ne száradjon ki az arcotok. Várjátok meg, míg alaposan felszívódik – tanácsolja a PureWow cikke.

arc arcápolás bőr

Használjátok, és magyar, mi az?

Naná, hogy arckrém! Magyarként sok mindenben világhírűek vagyunk, tudósaink, feltalálóink, művészeink sokat hozzáadtak a világ fejlődéséhez és jobbá tételéhez. Azt tudtátok, hogy a kozmetikumok terén is az élmezőnyben járunk?

Ismerkedjetek meg kis országunk arckrémmárkáival, amelyeket már lehet, hogy tartottatok a kezetekben, de nem tudtátok, hogy magyarok!

Használjatok primert!

A primerek arra jók, hogy a bőrt tökéletessé, egyenletes felszínűvé és selymes érzetűvé tegyék, ezáltal előkészítsék azt a sminkelésre, valamint arra, hogy a végeredménynek tartósságot adjanak. Úgy működik, mint egy védőgát, ha a bőrötök száradni vagy zsírosodni kezd, megakadályozza a sminketek elcsúszását.

Nézzétek meg az összetevőket!

Általánosságban az olajmentes termékek hosszabb ideig kitartanak, mivel azok nem tartalmaznak annyi bőrpuhító szert, de ha a bőrötök száraz, akkor jobb, ha egy hidratáló alapozót választotok.

Rétegezzétek a rúzsotokat!

Ne szaladjatok át csak a rúzsotokkal a szátokon, ennél több kell, hogy tartósan ragyogjatok! Előbb portalanítsátok a szátokat, hintsetek rá mattító alapozót, kontúrozzatok ceruzával, majd töltsétek ki a szátokat is színnel. Végül szaladjatok át rajta a rúzsotokkal. Apropó, itt a piros, hol a piros, remélem, megtaláltátok már az álomárnyalatotokat ebből a színből!

Duplán húzzátok ki a szemeteket!

Ugyanez a rétegezésszabály vonatkozik a szemetek sminkelésére is. Ahhoz, hogy a kifogástalanul húzott vonal a helyén maradjon egész nap, zárjátok be még egy réteg, hasonló árnyalatú ceruzával!

Forrás:
Hámori Zsófia

Váltsatok vízálló spirálra!

Ez a legjobb módja annak, hogy elkerüljék azokat a rettegett mosómedveszemeket. Mi már megtaláltuk azt a spirált, amelyik még a Titanic végét is túléli, nézzétek csak

Fixáljátok a sminket!

Mindig fixáljátok a sminketeket arcpermettel, az ugyanis kiállja az időjárási viszontagságokat, és azt is, ha megdörzsölitek a szemeteket.

Semmi nyúlkapiszka!

Valószínűleg nem is veszitek észre, de folyton az arcotokhoz nyúltok. Ne tegyétek! A kezeteken megbújó olajok oldják a sminket, így ha nem bírjátok a tétlenséget, üljetek a kezetekre!

Ajánlott cikkek