Egyéb kategória

Nem szabad hazudni a gyerekeknek a Mikulásról?

Emlékeztek még, gyerekként milyen varázslatos volt ágyba bújni december 5-én azzal a tudattal, hogy éjszaka a Mikulás ajándékot rak a csizmánkba? Persze csak ha jól viselkedtünk, különben virgács várt ránk. A Télapó szinte minden gyermek kedvence, épp ezért meglepő, hogy sokan azt kérik a szülőktől, ne hazudjanak a létezéséről.

vous - 2016.11.27.
Nem szabad hazudni a gyerekeknek a Mikulásról?

A szakállas, idős ember, aki az Északi-sarkon lakik, és minden évben egyszer rénszarvasaival körbeszeli a világot, hogy a jó gyerekeknek ajándékot, a rosszaknak pedig virgácsot hozzon. A Mikulást mindenki ismeri és imádja, a gyerekek pedig sokszor azért igyekeznek jól viselkedni, mert a Télapó könnyen tudomást szerez az ellenkezőjéről. Néhányan viszont fellázadtak a mesebeli figura ellen, és azt állítják, nagy kárt okoz a gyerekeknek, ha a szülők hazudnak a Mikulás létezéséről.

A Telegraph szerint néhány szakértő úgy véli, a Télapóval aláássák a szülők a gyermekek bizalmát. Mivel előbb-utóbb mindenki megtudja, hogy a Mikulás nem létezik, a legkisebbekben is felmerül a kérdés: ha a szüleik képesek voltak hazudni valami ennyire különlegesről, hogyan bízhatnak meg bennük a későbbiekben? Sőt, ezek után azon is elgondolkodnak majd, vajon mi másban füllentettek még nekik. Épp ezért arra próbálják rávenni a szülőket, hogy legyenek őszinték, és ne találjanak ki meséket a Télapóról.

Forrás:
pexels.com

Nem tudom, hogy vagytok vele, de én sajnáltam volna, ha a Mikulás kimarad a gyerekkoromból. Ti mit gondoltok?

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
Otthon
Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
vous - 2024.04.26.
Az esztétikum, a rendezettség és a harmónia rendkívül fontos egy lakás berendezése szempontjából. Akkor tudjuk igazán jól érezni magunkat otthonunkban, ha nemcsak praktikus és kényelmes, hanem tetszetős is egyben.