Egyéb kategória

Egy igazán férfias fogás, amit még a nők is szeretnek – Készítsetek burgundi marharagut!

Férfias fogás, amit egy nő tett világszerte ismertté: ez a burgundi marharagu, a boeuf bourguignon, ami bár francia, szinte elronthatatlan, nagyon egyszerű, isteni finom és melengető téli étel. Ráadásul nem csak a férfinép rajong érte!

vous - 2016.11.20.
Egy igazán férfias fogás, amit még a nők is szeretnek – Készítsetek burgundi marharagut!

Majdnem olyan, mint a vörösboros marhapörkölt, csak nincs benne paprika, van viszont gomba és répa. Ugyanolyan sűrű, szafros, elképesztően aromás és gazdag. Szűk fél óra az összeállítása, utána rábízhatjuk a sütőre, a konyhából áradó illatok pedig egyszerűen csodásak, otthonosak, melengetőek. Ha megfelelő alapanyagokkal dolgozunk, akkor tényleg tökéletes fogást tálalhatunk minimális munkával, ami ráadásul egy francia klasszikus.

bor

Milyen bor illik hozzátok a legjobban? Teszteljétek!

Ha a borlapot böngészve nehezen hoztok határozott döntést, bízzátok magatokat az ösztöneitekre. Párosítsátok a személyiségetekhez a kortyokat. Most kiderül, hogy melyik típushoz tartoztok.

A tesztet ITT tudjátok kitölteni.

Férfias fogások könyv

Férfias fogások könyv
Forrás:
Alexandra.hu

De mi is a megfelelő alapanyag? A legfontosabb a hús és a bor. Márványos húsrészt válasszunk, így nem fő szét darabokra, de omlós és puha lesz: ehhez tökéletes a marhalapocka, a marhapofa és a marhanyak is. Ami a bort illeti: nem kell különleges francia bort vennünk, de jó minőségű száraz vörösborral érdemes dolgoznunk, ez adja meg a fogás alapízét, a szaft legfontosabb alapanyagát. A főzés során besűrűsödik, savasságával puhítja a húst, minden alapanyagot átitat ízeivel.

Julia Child tette világhíressé ezt a házias és kiadós fogást, ami ezer módon készíthető: vannak, akik gyöngyhagymát is tesznek bele, mások a köretet – a krumplit – is a fűszeres szaftban főzik meg, de kínálhatjuk krumplikrokettel vagy buronyafánkkal is. Nagyon finom, melengető, otthonos fogás, és bár sok borral készül, a hosszú főzés során az alkoholtartalom teljesen elpárolog, így mindenki fogyaszthatja.

A cikk itt még nem ér véget, a receptért kattintsatok a Cookta oldalára!

 cookta pasis kaja férfias fogás Egy igazán férfias fogás, amit a nők is szeretnek

Forrás:
iStock
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.