Egyéb kategória

Mikor kezdjetek el gyanakodni? Az inzulinrezisztencia 10 leggyakoribb tünete

Becslések szerint az inzulinrezisztencia (pre-diabetes) ma hazánkban minden második felnőttet érinti. A túlsúlyos embereknél ez nem is meglepő tény, azonban tudtátok, hogy a vékony testalkatúaknál is ugyanúgy előfordulhat ez a betegség? Ha a következő tünetek közül többet is észrevesztek magatokon, kérjétek háziorvosotoktól a kivizsgálást!

vous - 2016.11.15.
Mikor kezdjetek el gyanakodni? Az inzulinrezisztencia 10 leggyakoribb tünete

1. Rendszeresen sportoltok, úgy vélitek, helyesen táplálkoztok, vagy rendszeresen diétáztok, de a hasatokon mégis csak egyre gyarapodnak a zsírpárnák.

2. A hajkoronátok megritkult, ugyanakkor nemkívánatos helyeken (nőknél a bajusz, szakáll területén) viszont egyre erősödik a szőrnövekedés.

Forrás:
iStock.com

3. Nyugtalan éjszakai alvás, erős éjszakai izzadás. Napközben is váratlanul kiver titeket a víz.

4. A menstruációs ciklusotok rendszertelenné válik.

5. Termékenységi problémák lépnek fel, mindkét nemnél egyformán.

Az inzulinrezisztencia további tüneteiről IDE kattintva olvashattok többet!

Vous JOY

JOY & VOUS

JOY.hu és a VOUS.hu stratégiai együttműködést kötöttek. Naponta olvashatjátok a JOY.hu szerkesztőinek, szerzőinek cikkeit nálunk, és fordítva: a VOUS szerkesztői és szerzői is vendégszerzősködnek a JOY.hu-n. Keressétek őket itt, kövessetek bennünket ott!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.