Egyéb kategória

Ez igen! Tilla filmje hét rangos díjat nyert egy hétvége alatt

Till Attila Tiszta szívvel című alkotása hét díjat zsebelt be pusztán egy hétvége alatt.

vous - 2016.11.14.
Ez igen! Tilla filmje hét rangos díjat nyert egy hétvége alatt

Azt már tudjuk, hogy Tilla Tiszta szívvel című fimjét küldjük idén A legjobb külföldi film kategóriában az Oscarra, de itt nem áll meg a film sikere. Till Attila filmjét Görögországban, Franciaországban és Németországban is rangos nemzetközi filmfesztiválok díjazták – írja a Film.hu. A Tiszta szívvel című filmet szombat este a cottbus-i fesztiválon a világ filmkritikusait tömörítő nemzetközi szervezet, a FIPRESCI zsűrije díjazta, emellett Till Attila filmje az ökumenikus zsűri díját is elnyerte ugyanitt.

600

3 ok, amiért tiszta szívvel ajánlom nektek Tilla új filmjét

Már látható a mozikban Tilla Tiszta szívvel című nagyjátékfilmje. Vártam, remélem, ti is. Nem láttam még, de majd fogom, különben sem baj, hogy nem láttam még, nem a filmet akarom most elemezni.

A folytatásért kattintsatok IDE!

Továbbá a Filmalap támogatásával az Oscar-díjas Saul fiát gyártó Laokoon Filmgroup produkciójában készült Tiszta szívvel nyerte az 57. szaloniki filmfesztivál

  • fődíját, a legjobb filmért járó Arany Alexandert,
  • a legjobb férfiszínész díját is Tilla filmjének ítélték megosztva a három főhőst alakító színészek – Fenyvesi Zoltán, Thuróczy Szabolcs és Fekete Ádám – között.

Szintén vasárnap adták át a franciaországi Arras-filmfesztivál díjait is, ahol a Tiszta szívvel nyerte a 

  • filmkritikus zsűri díját,
  • a közönségdíjat,
  • és az ifjúsági zsűri „Regards jeunes” díjat.

Gratulálunk! 

Ajánlott cikkek