Egyéb kategória

Ma éjszaka biztosan nem fogtok aludni: készüljetek a különleges szuperholdra!

Ha valamikor, ma megéri későn lefeküdni, ugyanis olyan, a különlegesebbnél is különlegesebb égi jelenséget lehet majd látni, melyhez hasonlóra csak 18 év múlva kerülhet sor.

vous - 2016.11.14.
Ma éjszaka biztosan nem fogtok aludni: készüljetek a különleges szuperholdra!

Ma este érdemes lesz eggyel több kávét meginnotok, és virrasztani, hisz ahogy már korábban is írtuk, a Hold megjelenése most igazán különlegesnek ígérkezik. Az éjjel ugyanis szuperhold lesz, az égitest most sokkal nagyobb és fényesebb lesz, mint úgy általában.

Szuperholdnak nevezi a köznyelv, amikor a telihold fázisa az ellipszis alakú holdpálya Földhöz legközelebbi pontján következik be, ilyenkor lesz a Hold Földről látható látszólagos mérete a legnagyobb.

A NASA közleménye szerint, most 14 százalékkal nagyobbnak és 30 százalékkal fényesebbnek láthatjátok a Holdat. De nem ezért lesz igazán történelmi az esemény. A 21. században most kerül majd először ennyire közel egymáshoz a két bolygó. DE! Főként azért nem szabad lemaradnotok róla, mert legközelebb csak 2034. november 25-én lehettek egy ilyen közeli állapotnak a szemtanúi.

Íme egy kis plusz kedvcsináló:

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Kíváncsiak vagytok, hogy a jelenség milyen hatással lehet a testetekre? Akkor kattintsatok ide!

Címkék: #hold #szuperhold
Ajánlott cikkek