Egyéb kategória

Figyelem! Több érvünk is van az éjszakai edzés mellett

Ki mondta, hogy edzeni csak reggel vagy délután lehet? Mindenki akkor tegye, amikor jólesik neki, és kellő időt tud rá szakítani, de azért legyetek tisztában azzal is, mennyire hasznos, ha éjszaka tréningeztek.

vous - 2016.11.13.
Figyelem! Több érvünk is van az éjszakai edzés mellett

Ha valaki korán kelő típus, annak talán jobb opció, ha már reggel elvégzi a napi edzését, azonban aki szeret sokáig aludni, az dél előtt egész biztosan hallani sem akar a mozgásról. De képzelnétek, hogy több érv is szól az éjjeli tréning mellett? Nem? Akkor most figyeljetek!

Forrás:
iStock

Kipihentebbek lesztek másnap!

A gyerekek esetén lehet talán gyakrabban hallani, hogy minél inkább kifárad a kicsi napközben, annál jobbat alszik majd este. Nos, ugyanezt elmondhatjuk a felnőttek és az éjjeli edzés kapcsán is. Ennél az opciónál egy kellemes alvás rendkívül hasznos az izomnövekedés szempontjából, plusz a mélyebb és egybefügőbb szunya lehetővé teszi, hogy sokkal kipihentebben ébredjetek reggel.

Forrás:
Pexels

Sokkal erdeményesebb is!

A Popsugar egy tanulmányra hivatkozva állítja, hogy az éjszakai edzés javítja az állóképességet, valamint jelentősen segíti az izomnövekedést, ugyanis reggel magasabb a kortizol a szervezetben, ez pedig az a hormon, melyről sokan azt mondják, „felzabálja az izmokat”. Ja, azt ki ne felejtsem a végén, hogy az éjjeli mozgással hamarabb látszódik is a testeteken az eredmény.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!