Egyéb kategória

„Az igazán nagy élményekért ki kell menni az ajtón kívülre!” – Ilyen egy igazi hedonista élete

„Szerintem mindenki feladattal jött le a földre, és azt hiszem, én azért vagyok itt, hogy megmutassam az embereknek, milyen az élet” – szól Virág bemutatkozójának legelső sora, aki a VOUS vendégszerzői felhívására küldte be írását. A következő sorokban Jász Virág inspiráló írását olvashatjátok arról, miért érdemes hedonistának lenni.

vous - 2016.11.07.
„Az igazán nagy élményekért ki kell menni az ajtón kívülre!” – Ilyen egy igazi hedonista élete

Az életet nem túlélni, hanem megélni kell

Mindenki másmilyennek látja a világot, amibe beleszülettünk, de egyben mind egyetértünk: napi szintű dolgunk van. Feladatokból és elvárásokból, rutinból és teljesítésből áll az életünk. Van, aki ezt tökéletes elfogadással kezeli, teszi a feladatait, éli az életét, követi a szabályokat. Más belenyugvást érez, nem örül neki, de szintén csak éli egymás után a mindennapokat. Aztán ott van az, aki áll a kék ég alatt, és kérdezi felfelé, ki tudja, kitől: ennyi lenne csak? 

noi-tekintet-szem-egeszseg

Az élet ott kezdődik, ahol véget ér a komfortzónátok

„Helló, Andi vagyok! – mondtam az első randimon egy eszméletlen helyes srácnak, de válaszul csak mormogott valamit zavart arccal, és éreztem, hogy az egész kávézó engem néz. Vörös pír borította el az arcom, és százszor elátkoztam azt a pillanatot, amikor igent mondtam erre a randevúra. A biztos kis komfortzónámat akartam, a barátaimmal, a szobámmal, a négy fal között.”

Szerzőnk, Puha Andi teljes cikkét ide kattintva olvashatjátok.

Miért ilyen tágas és színes a világ, ha nem láthatom, ha nem érezhetem?

A fentebb felsoroltak közül én bizony maximálisan az utolsó tábort erősítem. A lázadó, kérdezősködő tábort. Nem vagyok hajlandó elfogadni, hogy az élet csak a mindennapok egymásutánjából áll, és hozzá a 21 nap szabadságból. Meg persze a felettem tornyosuló társadalmi elvárásokból, amiket teljesítenem kell, mert ez a rend. Mindenkinek másképp teljes az élete, és mindenki más mintákat követ. Én azt vallom:

ha már véletlenül pont a földre dobott a sors, akkor kihasználom azokat a jó dolgokat, amiket itt kapok, és csak utána jöhet minden más.

Forrás:
iStock

Így lettem hedonista – a legfontosabb „életélvezeti” leckéim erről az útról

  • Néha kellenek ugyan a rossz napok is, amikor kit érdekel, hogy süt a nap. Nem lovagolhatunk folyton csillámpónikon, ám a többi napon ami jó, észreveszem – vegyétek észre ti is!
  • Jó a hangzavar, a nyüzsgés, a buli, a pörgés. De időnként kell a csönd, a béke is – az egyensúly a kulcs. Pörögjetek, ha úgy érzitek, és pihenjetek, amikor szükségetek van rá. A lényeg, hogy azt tegyétek, amit akkor épp a legjobbnak éreztek.
  • A jó társaság csodás, de az egyedüllét is örömteli – fontosak a barátok, de fontosak vagytok ti is. Sőt, a saját életetekben a legfontosabb. Adjátok át magatokat az önmagatokkal töltött perceknek is!
  • Ha mehetek valahova, nem maradok otthon, mert az élet „házon kívül” zajlik – habár lehet, hogy jobb olykor otthon, mint máshol, higgyétek el, az igazán nagy élményekért ki kell menni az ajtón kívülre.
  • Kellenek állandó dolgok az ember életébe, amiket örökkön örökké képes szeretni, és mindig ugyanolyan lelkesedéssel adja át magát nekik. De a változás is fontos, hogy egyes dolgok elmennek, majd újak lépnek a helyükbe. Vállaljátok a kedvenc szokásaitokat, és adjatok magatoknak időt rájuk. Legyen belőlük rituálé, élvezzétek minden pillanatukat.
  • Hiszek a pillanat erejében, és hiszek a várakozás, a vágyakozás varázsában. A megélés a legfontosabb, de a tervezgetés, az álmodozás is számtalan örömteli percet tartogat.
vendégszerző VOUS

Legyél te is a VOUS vendégszerzője!

Van jó témátok? LEGYETEK A VOUS VENDÉGSZERZŐI!

A VOUS-lányok olvasói cikkeket keresnek, segítsetek megtalálni a legjobbakat! 😉 Ha szívesen kipróbálnátok magatokat vendégszerzőként, van olyan történetetek, amit megosztanátok más nőkkel, akkor eljött a ti időtök!

A részletekről mindent megtudhattok ITT.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.