Egyéb kategória

Elhunyt a napfény bohóca, Oleg Popov

Meghalt a világ egyik leghíresebb bohóca, Oleg Popov. A cirkuszművész 86 éves volt.

vous - 2016.11.03.
Elhunyt a napfény bohóca, Oleg Popov

Szerdán szívrohamban elhunyt a világ legismertebb orosz cirkuszművésze, bohóca, Oleg Konsztantyinovics Popov. Rosztov-na-Donuban volt egy vendégszereplés miatt, az ottani szállodája szobájában, nyugodt körülmények közt érte a vég – nyilatkozta az orosz állami cirkuszvállalat vezetője.

Forrás:
AFP / ANOEK DE GROOT

A jellegzetes kockás sapkás és szőke parókás bohóc, akit a nemzetközi szakma Sunshine Clownként, azaz a napfény bohócaként emlegetett, tavaly nyáron Szocsiban elnyerte a cirkuszi Mester-díjat, majd az év elejétől kezdve 60 alkalommal lépett fel a szentpétervári Chinizelli Cirkuszban, ahonnan – 40 év kihagyás után – Szaratovba vezetett az útja. Rosztovban a tervezett 15 előadása közül csak kettőt tudott megtartani – írja az MTI.

bohóc cirkusz félelem

A bohócfóbia rengeteg ember számára komoly probléma – de miért félünk tőlük?

„Nem tudnám pontosan megmondani, hogy mikor alakult ki a bohócfóbiám. Gyerekkoromban nem sokat találkoztam bohóccal, és ha igen, az sem volt kellemetlen; nem nyomott tortát az arcomba, vagy nem spriccelt le vízzel, miután megnyomtam a nyakkendőjét. De egy biztos: ami a legtöbb embernek könnyed szórakozást jelent, attól nekem a hideg futkos a hátamon.”

A cikk folytatását itt találjátok!

Ajánlott cikkek