Egyéb kategória

Kleopátra után szabadon: szépüljetek rózsás bőrradírral!

A bőrradírok az utóbbi időben mintha nagyobb figyelmet kapnának, mint korábban. Ez most sincs másként, gyertek, készítsétek el ezt a mennyei illatú, jótékony hatású, rózsás testradírt!

vous - 2016.11.01.
Kleopátra után szabadon: szépüljetek rózsás bőrradírral!

VOUS-lányok, akad köztetek olyan, aki nem szereti a rózsát? Akár a vázában, akár szárítva, akár önmagára kenve? A rózsavizet és a rózsamaszkot korábban már bemutattuk nektek, és itt a sorban a következő bőrápolási kedvencünk: a rózsás bőrradír!

rózsavíz rózsabimbó rózsaolaj

Még Süsü is erre esküdött – rózsával szépül a világ

„A rózsaolajjal gyerekkoromban találkoztam először egy Bulgáriában szuvenírként vásárolt 'nememlékszemmilyenalakú' fatartócska közepén egy üveg fiolában lapulva.

Aztán felnőttként egy igazi rózsafeldolgozó üzemben járva átértékeltem a kapcsolatomat a rózsával. Mindez Iránban történt, ahol a rózsatermesztésnek és -feldolgozásnak évezredes hagyománya van, hiszen már az ókori perzsák is a szépség és egészség szimbólumaként tekintettek a virágra.”

Mariann tovább meséli a történetét itt!

A recept egyik alapanyaga a rózsa illóolaj lesz, melyről tudnotok kell, hogy tele van értékes vitaminokkal, ásványi anyagokkal, antioxidánsokkal. Ezek segítenek megszüntetni a gyulladásokat, üdévé és puhává varázsolják a bőrt, ráadásul a ráncok ellen is felveszik a küzdelmet. Ha száraz, esetleg extrém száraz a bőrtípusotok, akkor ez egy igazi megváltás lehet a számotokra.

Objektum doboz

A bőrradírhoz tehát szükségetek lesz:

  • 1 csészé kristálycukorra
  • 1/2 csésze kókuszolajra
  • 10–20 csepp jó minőségű rózsa illóolajra
  • 1-2 maréknyi friss rózsasziromra
Objektum doboz

Egy turmixgépbe rakjátok bele az összes alapanyagot, kivéve az illóolajat. Azt csak a turmixolás után csepegtessétek hozzá, óvatosan keverjetek a masszán párat, majd szedjétek ki egy műanyag dobozkába, vagy abba, amiben tárolni szeretnétek. És már készen is vagytok!

Objektum doboz

Azt tudtátok, hogy Kleopátra imádta a rózsavizet, és rendszeresen azzal mosta az arcát? 

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.