Otthon

Kiderült: a házimunka évekkel meghosszabbíthatja az életünket

Úgy tűnik, a hosszú élet titkát nem a csodaszerekben meg a pirulákban kell keresni, sokkal inkább a tisztítószerek és a porszívó környékén. 

vous - 2016.10.25.
Kiderült: a házimunka évekkel meghosszabbíthatja az életünket

Rotterdami kutatók megállapították, hogy a házimunka akár három évvel is meghosszabbíthatja az életet. Ráadásul mindezt főként a nőkre hegyezik ki, a holland tudósok szerint a férfiak inkább a ház körül foglalják el magukat, mondjuk a kertben, mert rájuk nem hat ily pozitívan a takarítás.

Objektum doboz

A University Medical Centre csapata úgy tartja, hogy egy olyan 55 éves nő, akit kevésbé vonz a házimunka, körülbelül 83 éves koráig élhet, míg egy ugyanilyen életkorú, de aktívan takarító hölgy megélheti a 86-ot vagy még annál is többet.

fürdőszoba zuhanyzó takarítás

Netes legenda vagy valóság? Kipróbáltuk a filléres házi praktikákat a fürdőszoba kitakarításához

Meg merjük kockáztatni, hogy kevés olyan női vagy életmóddal foglalkozó portált találni, akik nem szóltak még takarítási alternatívákról, ilyen-olyan jól hangzó házi praktikákról. Ám egy dolog beszélni róluk, és más ki is próbálni őket. Reméljük, minket ismertek már annyira, hogy tudjátok, szeretünk kísérletezni, és kipróbálni azt, amiről írunk. Így fordulhatott elő, hogy kipucoltuk a fürdőkádat netről szedett receptek alapján.

Az eredményt itt találjátok!

A tanulmány során több mint 7000 férfi és nő életmódját vizsgálták először kérdésekkel, majd figyelték őket évtizedeken át – írja a Daily Mail.

Nos, VOUS-háziasszonyok, ti mit szóltok ehhez?

Ajánlott cikkek