Egyéb kategória

Ne csak igyátok, szépüljetek is a zöld teával!

Reméljük, kevesen vannak köztetek olyanok, akik még nem hallottak valamilyen formában a zöld teáról. De itt az ideje megismerni egy új oldalát, és bízunk abban, hogy ezt az énjét (is) szeretni fogjátok!

vous - 2016.10.22.
Ne csak igyátok, szépüljetek is a zöld teával!

A zöld teáról már többször cikkeztünk, főleg a Még idén! kampány keretein belül. Tudhatjátok már, hogy mennyire finom, egészséges, és az ára is igen baráti. Ráadásul telis-tele van értékes antioxidánsokkal, melyek a szervezet egyik létfontosságú alkotóelemei.

Objektum doboz

Azt azonban eddig még nem említettük a zöld teával kapcsolatban, hogy mennyire jótékony kívülről is, ezért most végigmegyünk azon, miként építhetitek be ezt a csodát az arcápolási rutinjaitok közé a mindennapokban.

Arctonik

A zöld teás arctonik, nemcsak üdítő érzéssel tölti el az arcotokat, hanem energetizálja és felfrissíti azt! Csak néhány fújás az orcátokra, és egyből kivirultabbak lesztek!

Recept: Főzzetek le 2 csészényi zöld teát, és hagyjátok kihűlni. Egy tiszta szórófejes flakonba töltsetek egy kevés vizet, és csak úgy a teát, tehát egy kicsit hígítanotok kell az eredeti formáját. Nem kötelező, de cseppenthettek ehhez a kedvenc illóolajatokból párat, ha elfogadjátok a tanácsom, én a levendulára szavaznék, az illata és a bőrre gyakorolt pozitív hatása miatt.

Ha pattanásokkal küzdötök, akkor a teafaolaj javíthat a helyzeteteken. Amennyiben pedig olajos a bőrötök, voksoljatok a rozmaring vagy a borsmenta mellett, vagy ne is tegyetek bele egyáltalán olajat.

Ha szeretitek a hideget, vagy nyáron próbálnátok ki, akkor érdemes hűtőben tárolnotok, a friss, hűvös permetért!

Objektum doboz

Arcmaszk

A zöld teás arcmaszk nyugtatni fogja az arcotokon jelentkező irritációt és pirosságot, és azáltal, hogy egy kis mézet is tartalmaz a recept, gyönyörűen hidratálja majd a területet.

Recept: Szükségetek lesz 2 filter zöld teára, valamint szódabikarbónára és mézre. Ugyanannyi mennyiségű szódabikarbónát mérjetek ki, mint amennyi a 2 tasak tea, ezt keverjétek össze egy csészében. Egy másik tálkába szedjetek át ebből 1 teáskanálnyit, és keverjetek hozzá egy kis mézet. Kezdjétek el felvinni az arcotokra, ha túl sűrűnek találjátok, akkor vízzel vagy olajjal hígíthatjátok. Pihenjetek benne 10-15 percig, majd mossátok le.

Objektum doboz

Bőrradír

A következő zöld teás bőrradírt nemcsak az arcotokon próbálhatjátok ki, hanem az egész testeteken. Finom illatával garantáltan elvarázsol mindenkit, emellett ragyogóvá és puhává teszi a bőrt.

Recept: Egy csészényi zöld teát főzzetek le, és hagyjátok teljesen lehűlni, akár hűtőbe is tehetitek, hogy a végeredmény még hidegebb legyen. (Persze a hűtőbe csak akkor kerülhet, ha már nem meleg.) Ezután néhány kristálycukrot kell beleraknotok, egy percig hagyni, majd addig keverni, még be nem sűrűsödik. Kerüljétek a hőt, mert akkor még jobban feloldódik a cukor. Adhattok hozzá vizet, olajat vagy mézet, ha nem olyan az állaga, mint szeretnétek.

Jó időtöltést, lányok!

Ajánlott cikkek