Egyéb kategória

Van, hogy napokig nem fürdötök? – Az egészségeteket kockáztatjátok!

Ti milyen gyakran fürdötök? Igyekeztek betartani valamilyen rendszert? Mi mindenképp támogatnánk titeket ebben, ugyanis ha túl sok idő telik el a két mosdás között, akkor komoly problémákra számíthattok...

vous - 2016.10.22.
Van, hogy napokig nem fürdötök? – Az egészségeteket kockáztatjátok!

Míg nyáron akár naponta többször is képesek vagyunk fürdeni a nagy meleg és az azzal járó kellemetlen szagok és izzadás miatt, addig télen előfordulhat, hogy messzire elkerülnénk a zuhanyzót, mert a hideg-meleg kontrasztjától le sem akarjuk vetni magunkról a rétegelt ruhát.

Az ehhez hasonló gondolatok esetleg odáig vezethetnek, hogy több napig aztán tényleg nem ér víz a bőrünkhöz. Szeretném hangsúlyozni, hogy ez pusztán feltételezés, de nem árt végigvenni, hogy miért nem ajánlatos így tenni, és megvonni magatoktól a fürdés adta lehetőségeket.

fürdőbonbon fürdőbomba

Pofonegyszerű fürdőbonbonrecept

Egy csodás gyógyító fürdő jót tesz testnek és léleknek, elűzi a fáradtságot, a stresszt, ellazítja a megfáradt izmokat, felpezsdíti a vérellátást, sőt akár még a megfázás tüneteit is enyhítheti, annak függvényében, milyen varázsszerekkel turbózzátok fel a vizet. Ha az itt felsoroltak közül csak egyre is „befizetnétek”, készítsetek egy igazi csodaszert, vagyis fürdőbonbont. Amellett, hogy pofonegyszerűen elkészíthető, olcsón kivitelezhető, és sokkal egészségesebb, na meg persze olcsóbb, mint boltban kapható társai.

A folytatásért kattintsatok ide!

Az elrettentő példát a Bustle hozza, mely arról szól, hogy az emberi testen körülbelül 1000-fajta baktérium található (plusz még 40-féle gomba), melyek nem mind a jó kategóriából kerülnek ki. Ha nem tisztálkodtok, ezek elkezdenek szaporodni és bejutni a szervezetetekbe, ahol aztán megannyi gondot okozhatnak. Ráadásul még azok a bacik is veszélyesek ilyenkor, melyek egyébként nem, mert könnyen előidézhetnek különféle testi szagokat.

Objektum doboz

Minden egyes fürdés után a testetekből izzadtság és olaj választódik ki, de ez egy természetes folyamat, és nem okoznak egyből büdösséget, viszont ha napokig fokozzátok ezt az állapotot, már érezhető jeleiket adják, és ehhez társulhatnak a már említett baktériumok.

Az egész kérdésben az a legérdekesebb, hogy a túl gyakori zuhanyzást sem javasolják a kutatók, úgyhogy próbáljátok meg megtalálni az arany középutat!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
Világ
EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
vous - 2023.06.05.
A törökországi földrengésben érintett hallgatókat is vendégül lát idén az EFOTT fesztivál – jelentette be Dr. Hankó Balázs Zoltán felsőoktatásért felelős államtitkár a rendezvényt beharangozó sajtóeseményen. Elhangzott: az EFOTT az egyetemisták fesztiváljaként a 18-29 éves korosztály egyik legkedveltebb nyári programja. A rendezvény sokszínű zenei kínálatának köszönhetően a középiskolásoktól az egyetemistákon át minden korosztály megtalálhatja a számára legizgalmasabb előadókat, 6 színpadon több mint 100 fellépőt. Július 12. és 16. között többek között a VALMAR, a Wellhello, Dzsúdló, a Halott Pénz, a Follow the Flow, ByeAlex és a Slepp, Azahriah, Majka, a Blue, a La Bouche és a Culture Beat is koncertezik a Velencei-tó partján. A fesztivál nappali programjait összefogó UNIversumba idén rekordszámú felsőoktatási intézmény jelentkezett. A programok középpontjában a kultúra, az egészséges életmód, a digitalizáció és a fenntarthatóság áll majd.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.