Egyéb kategória

Van, hogy napokig nem fürdötök? – Az egészségeteket kockáztatjátok!

Ti milyen gyakran fürdötök? Igyekeztek betartani valamilyen rendszert? Mi mindenképp támogatnánk titeket ebben, ugyanis ha túl sok idő telik el a két mosdás között, akkor komoly problémákra számíthattok...

vous - 2016.10.22.
Van, hogy napokig nem fürdötök? – Az egészségeteket kockáztatjátok!

Míg nyáron akár naponta többször is képesek vagyunk fürdeni a nagy meleg és az azzal járó kellemetlen szagok és izzadás miatt, addig télen előfordulhat, hogy messzire elkerülnénk a zuhanyzót, mert a hideg-meleg kontrasztjától le sem akarjuk vetni magunkról a rétegelt ruhát.

Az ehhez hasonló gondolatok esetleg odáig vezethetnek, hogy több napig aztán tényleg nem ér víz a bőrünkhöz. Szeretném hangsúlyozni, hogy ez pusztán feltételezés, de nem árt végigvenni, hogy miért nem ajánlatos így tenni, és megvonni magatoktól a fürdés adta lehetőségeket.

fürdőbonbon fürdőbomba

Pofonegyszerű fürdőbonbonrecept

Egy csodás gyógyító fürdő jót tesz testnek és léleknek, elűzi a fáradtságot, a stresszt, ellazítja a megfáradt izmokat, felpezsdíti a vérellátást, sőt akár még a megfázás tüneteit is enyhítheti, annak függvényében, milyen varázsszerekkel turbózzátok fel a vizet. Ha az itt felsoroltak közül csak egyre is „befizetnétek”, készítsetek egy igazi csodaszert, vagyis fürdőbonbont. Amellett, hogy pofonegyszerűen elkészíthető, olcsón kivitelezhető, és sokkal egészségesebb, na meg persze olcsóbb, mint boltban kapható társai.

A folytatásért kattintsatok ide!

Az elrettentő példát a Bustle hozza, mely arról szól, hogy az emberi testen körülbelül 1000-fajta baktérium található (plusz még 40-féle gomba), melyek nem mind a jó kategóriából kerülnek ki. Ha nem tisztálkodtok, ezek elkezdenek szaporodni és bejutni a szervezetetekbe, ahol aztán megannyi gondot okozhatnak. Ráadásul még azok a bacik is veszélyesek ilyenkor, melyek egyébként nem, mert könnyen előidézhetnek különféle testi szagokat.

Objektum doboz

Minden egyes fürdés után a testetekből izzadtság és olaj választódik ki, de ez egy természetes folyamat, és nem okoznak egyből büdösséget, viszont ha napokig fokozzátok ezt az állapotot, már érezhető jeleiket adják, és ehhez társulhatnak a már említett baktériumok.

Az egész kérdésben az a legérdekesebb, hogy a túl gyakori zuhanyzást sem javasolják a kutatók, úgyhogy próbáljátok meg megtalálni az arany középutat!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Szemétszedés Világnapja
Világ
Szemétszedés Világnapja
vous - 2023.09.18.
Ausztrál kezdeményezésre lett a szeptember harmadik szombatja globálisan a Szemétszedés világnapja, “Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan” mottóval. Ehhez csatlakoztak az ország több pontján a szcientológia önkéntes lelkészek, akiknél már hagyomány, hogy ezen a napon az egyházuk épületének környékén és egyéb helyeken szemetet szednek.

Otthon

Egyszeri és megismételhetetlen: Így teheted egyedivé otthonod!
Otthon
Egyszeri és megismételhetetlen: Így teheted egyedivé otthonod!
vous - 2023.09.19.
Az otthonunk az egyik legfontosabb pont az életünkben. Ez az a hely, ahol fesztelenül jól érezhetjük magunkat, ahol néhanapján szomorúak vagyunk és ahol komfortra és biztonságra lelhetünk. Sokan a lakberendezés során is a kényelmes megoldásokat keresik, azonban azt senki nem szeretné, ha úgy nézne ki az otthona, mintha egy népszerű bútoráruház katalógusának egyik oldala.