Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de amikor én veszek paradicsomot, az rövidesen a hűtőben landol. Ha eddig ti is úgy gondoltátok, hogy ez a legjobb tárolóhely, érdemes tovább olvasni, egy új felmérés szerint ugyanis ilyenkor nagy hibát követtek el. No meg persze én is.
A Daily Mail szerint amerikai kutatók most épp a paradicsomot vették közelebbről szemügyre (valószínűleg nem ez volt a legkreatívabb napjuk), és az eredmények láttán kijelentették, hogy ha tárolásról van szó, tartsuk inkább távol a hűtőtől. A hideg levegő, vagyis a 12 fok alatti hőmérséklet ugyanis meggátolja az enzimeket abban, hogy kialakítsák azt a jól megszokott ízt.
Vagyis, hiába néz ki pirosnak és lédúsnak a paradicsom a hűtőben, valójában az ízét egyre inkább elveszti. Ha például egy hétig tároljátok a hideg levegőn, 65%-kal csökken az aromája, és hiába viszitek be utána melegebb szobába, az ízét már nem nyeri vissza.
Na és ti hol szoktátok tárolni a paradicsomot?